Home » Μονή Αββακούμ: Εξετάζεται και ξέπλυμα χρήματος – Προσπάθεια ν’ ανακτηθεί ό,τι κατέγραφε το βίντεο

Μονή Αββακούμ: Εξετάζεται και ξέπλυμα χρήματος – Προσπάθεια ν’ ανακτηθεί ό,τι κατέγραφε το βίντεο

0 comment

Μονή Αββακούμ: Εξετάζεται και ξέπλυμα χρήματος – Προσπάθεια ν’ ανακτηθεί ό,τι κατέγραφε το βίντεο

Και υπόθεση ξεπλύματος χρήματος διερευνούν μεταξύ όλων των άλλων, οι ανακριτικές αρχές σε σχέση με τηΜονή Αββακούμ, λόγω του μεγάλου συσσωρευμένου ποσού που ανευρέθη, χωρίς να έχει δηλωθεί και να χρησιμοποιηθεί για τους σκοπούς που αποκτήθηκε.

Πληροφορίες του philenews αναφέρουν ότι μεταξύ των αδικημάτων που εξετάζει το ειδικό κλιμάκιο τηςΥποδιεύθυνσης Οικονομικού Εγκλήματος είναι και αυτό της νομιμοποίησης εσόδων, καθώς και της απάτης και της απόσπασης χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις. Οι έρευνες των ανακριτών, ένα μήνα μετά, συνεχίζονται, έχουν προχωρήσει σε πολύ μεγάλο βαθμό και έχει αποκρυσταλλωθεί άποψη για το τι συνέβαινε στη Μονή. Στοιχεία έχουν παραληφθεί και από το Υπουργείο Εσωτερικών αναφορικά με τους εράνους για τους οποίους δινόταν άδεια, η χρονική διάρκεια τους και το ποσό που δηλώθηκε –αν δηλώθηκε- ότι συγκεντρώθηκε.

Οι ειδικοί διερευνούν επίσης κατά πόσο τα βίντεο φυλάσσονται εκτός από τον σέρβερ και αλλού, όπως το i-Cloud, ενώ στην Αστυνομία θα κληθεί και εκπρόσωπος της εταιρείας που εγκατέστησε το κλειστό κύκλωμα για να φανεί με εντολές ποιου έγινε αυτό, ποιος είχε τους κωδικούς και αν δόθηκαν οδηγίες να καταγράφει και ήχο ή όχι.

Σε μια άλλη εξέλιξη, το ειδικό γραφείο της Υπηρεσίας Εγκληματολογικών Ερευνών συνεχίζει τις προσπάθειές του για ανάκτηση όλου του υλικού που καταγράφηκε από το βίντεο εντός της Μονής. Ήδη έχει παραληφθεί ο σέρβερ και άρχισε να ανακτάται αρκετό οπτικοακουστικό υλικό που κατέγραφε μέσω των καμερών οι οποίες ήταν εγκατεστημένες σε χώρους της Μονής.

Από το υλικό αυτόθα φανεί πότε ενεργοποιήθηκε ο ήχος, σε ποιους χώρους κατέγραφε εικόνα και αν από το υλικό που υπάρχει διαπράχθηκαν αδικήματα. Αναμένεται επίσης να φανεί και τι κατέγραψαν οι κάμερες το βράδυ της 5ης Μαρτίου, όταν άνθρωποι της Μητρόπολης Ταμασού με τη βοήθεια κουκουλοφόρων εταιρείας παροχής ασφάλειας μπήκαν στη Μονή και κατέλαβαν την κυριότητά της, ενώ, παράλληλα, πήραν το χρηματοκιβώτιο που περιείχε τις 807.000 ευρώ για τις οποίες εξετάζεται η προέλευσή τους.

Από την ανάλυση των βίντεο θα δοθούν απαντήσεις και στα ερωτήματα της Επιτρόπου Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

Υπενθυμίζεται ότι, όπως είχε αποκαλύψει το philenews, η Αστυνομία έχει στα χέρια της καταγγελίες από πιστούς, στις οποίες υποστηρίζουν ότι εξαπατήθηκαν, αφού τους παρότρυναν να καταβάλουν σημαντικά ποσά ως εισφορές προκειμένου να δουν θεραπεία για κάποιο πρόβλημα που αντιμετώπιζαν ή κάποιος δικός τους.

Στο μεταξύ, σημαντικά στοιχεία άρχισαν ν’ αποστέλλουν οι εμπορικές τράπεζες για τους τραπεζικούς λογαριασμούς που διατηρούσαν οι δύο αρχιμανδρίτες της Μονής και ένα ακόμη πρόσωπο. Στοιχεία απέστειλε και το Κτηματολόγιο για να διαπιστωθεί κατά πόσο έχουν επ’ ονόματί τους ακίνητη περιουσία ώστε να ερευνηθεί πώς αποκτήθηκε.

Στον αντίποδα, εξετάζονται και οι καταγγελίες των αρχιμανδριτών κατά του Μητροπολίτη Ησαΐα για τα γεγονότα της 5ης Μαρτίου. Οι δικηγόροι τους μέσω επιστολών που αποστέλλουν στην Αστυνομία, ζητούν να προβεί σε έρευνα για συγκεκριμένα ζητήματα τα οποία αφορούν είτε το κλειστό κύκλωμα και την παρέμβαση ανθρώπων της μητρόπολης σε αυτό, είτε απειλές μέσω μηνυμάτων που έφεραν τον μητροπολίτη να ζητούσε τα χρήματα της Μονής.

Στο τελικό στάδιο βρίσκονται και οι έρευνες για τη γυναίκα που δέχτηκε χτυπήματα από μοναχό με ζώνη και για τη σοβαρή καταγγελία περί σεξουαλικής παρενόχλησης πολίτη, επίσης από μοναχό.

Philenews.com

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise