Monday, September 9, 2024
Home » Μιχάλης Κοντός: Γιατί η Κύπρος βρέθηκε στο στόχαστρο της Χεζμπολάχ

Μιχάλης Κοντός: Γιατί η Κύπρος βρέθηκε στο στόχαστρο της Χεζμπολάχ

0 comments

Μιχάλης Κοντός: Γιατί η Κύπρος βρέθηκε στο στόχαστρο της Χεζμπολάχ

Μάλλον απίθανο να δεχθεί η Κύπρος επίθεση από την Χεζμπολάχ, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να μας καθησυχάζει, δηλώνει στο philenews podcast o καθηγητής Διεθνούς Δικαίου Μιχάλης Κοντός, εξηγώντας ότι πρώτη φορά συμβαίνει πολεμική σύγκρουση μεταξύ Χεζμπολάχ και Ισραήλ, από τότε που η Κ.Δ. έχει αναπτύξει στρατηγική σχέση με το κράτος του Ισραήλ.

Ο κύριος Κοντός υπενθύμισε ότι είμαστε στο κατώφλι της επανάληψης των γεγονότων του 2006 και επισήμανε την στρατιωτική δύναμη που διαθέτει η Χεζμπολάχ, η οποία στην περίπτωση που υλοποιήσει τις απειλές, είναι ζήτημα δευτερολέπτων μια επίθεση. Ερωτηθείς για την πιθανότητα υλοποίησης της απειλής, ο κύριος Κοντός εξήγησε ότι, θα εξαρτηθεί από το αν υπάρχει δυσανάλογο κόστος για την ίδια την Χεζμπολάχ.

Αν ανοίξει η πόρτα του φρενοκομείου είπε χαρακτηριστικά και κλιμακωθεί η ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο, η Κ.Δ. θα πρέπει να είναι σε θέση να διεκδικήσει θωράκιση από την ΕΕ, προκειμένου να αναχαιτίσει την όποια πιθανή επίθεση.

Philenews.com

You may also like

Add Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More