Home » Με πρότυπο την ιταλική ακροδεξιά το ΕΛΑΜ- Έντονη παρουσία του κόμματος της Μελόνι στο συνέδριο ECR

Με πρότυπο την ιταλική ακροδεξιά το ΕΛΑΜ- Έντονη παρουσία του κόμματος της Μελόνι στο συνέδριο ECR

0 comment

Με πρότυπο την ιταλική ακροδεξιά το ΕΛΑΜ- Έντονη παρουσία του κόμματος της Μελόνι στο συνέδριο ECR

Η διοργάνωση του Συνεδρίου του Ευρωπαϊκού Κόμματος Συντηρητικών και Μεταρρυθμιστών ECR που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στη Λευκωσία ήταν κάτι το οποίο διαφήμισε εδώ και αρκετό καιρό το ΕΛΑΜ και ήταν κάτι στο οποίο είχε επενδύσει το κόμμα της κυπριακής ακροδεξιάς.

Το μοντέλο της Ιταλίδας Πρωθυπουργού Τζώρτζιας Μελόνι και του κόμματος της, το οποίο κατάφερε να πάρει την εξουσία στην Ιταλία και να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στους Ευρωπαίους συντηρητικούς, αποτελεί πρότυπο για το ΕΛΑΜ. Πάνω σε αυτό το μοντέλο, θέλει να χτίσει, θέλοντας να κεφαλαιοποιήσει και τη δυναμική που φαίνεται να έχει μέχρι στιγμής στην κυπριακή κοινωνία, αναδεικνύοντας ως κύριο θέμα, το μεταναστευτικό.

Το προχθεσινό συνέδριο, έπαιξε με τα συνθήματα που παίζουν και τα υπόλοιπα συντηρητικά κόμματα της Ευρώπης, ασκώντας ουσιαστικά κριτική προς την ίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση.
«Οι αποφάσεις δεν μπορούν να λαμβάνονται στις Βρυξέλλες με βάση συμφέροντα μόνο μερικών κρατών, ερήμην των υπολοίπων», είπε ο πρόεδρος του ΕΛΑΜ, Χρίστος Χρίστου στο Συνέδριο.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο πρόεδρος του ΕΛΑΜ ανέφερε επίσης πως λίγο πιο μακριά από το συνέδριο, βρίσκεται «η κατεχόμενη Κύπρος, η τελευταία ημικατεχόμενη Ευρωπαϊκή χώρα».
Επιπλέον, παρέπεμψε στο παράδειγμα της Κυβέρνησης Μελόνι στην Ιταλία για αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης.

Στην ανακοίνωση του ΕΛΑΜ, προστίθεται ακόμα ότι ο ευρωβουλευτής και μέλος του ECR στην Ιταλία, Carlo Fidanza, είπε στο ΕΛΑΜ «σας περιμένουμε στη νέα Ευρωβουλή. Ως ΕΛΑΜ θέλουμε να εκλέξετε και να στείλετε δικό σας αντιπρόσωπο στο ECR”.

Ακολούθως, ο Antonio Giordano, βουλευτής και Γενικός Γραμματέας του ECR στην Ιταλία καλωσόρισε το ΕΛΑΜ στο ECR και εξήρε τους αγώνες του κυπριακού λαού και της Κυπριακής Δημοκρατίας. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο κ. Giordano διατύπωσε την ανησυχία του για το μεγάλος βάρος που πέφτει στις πλάτες της Κύπρου λόγω της γεωγραφικής της θέσης, στο Μεταναστευτικό. Εξέφρασε την ευαρέσκεια του για την πραγματοποίηση του συνεδρίου του ECR στην Λευκωσία, δηλώνοντας ότι θα επαναληφθεί.

Η Υφυπουργός Άμυνας της Ιταλίας, Isabella Rauti, δήλωσε τον θαυμασμό και τη συμπαράσταση της προς τον δοκιμαζόμενο λαό της Κύπρου και των αγώνων του, προσθέτει η ανακοίνωση.
Επιπλέον, αναφέρεται ότι όλοι οι ομιλητές εξήραν τη σημαντικότητα, όλα τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης να μείνουν ενωμένα και αλληλέγγυα μεταξύ τους, σεβόμενα, το ένα το άλλο, τις εθνικές αξίες και την εθνική ταυτότητα της κάθε χώρας μέλους. Αναφέρθηκαν στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ευρώπη, όπως το μεταναστευτικό.
Αναφέρθηκαν, επίσης, στα ενεργειακά, τις προκλήσεις της νέας εποχής, και εξέφρασαν τη δυσαρέσκεια τους για την κατάσταση στην Κύπρο, δηλώνοντας την αμέριστη συμπαράσταση τους προς τον κυπριακό λαό.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, στο Συνέδριο συμμετείχαν αντιπροσωπείες από 22 χώρες, μεταξύ των οποίων το κόμμα της Κυβέρνησης της Ιταλίας, το μεγαλύτερο κόμμα της Πολωνίας, το «μεγαλύτερο πατριωτικό» κόμμα της Τσεχίας, το συγκυβερνών κόμμα της Φιλανδίας, καθώς και υψηλά ιστάμενοι αντιπρόσωποι και αξιωματούχοι από Γαλλία, Ισραήλ, Ισπανία, Λετονία, Ρουμανία, Σουηδία, Βέλγιο, Ουγγαρία, Ισλανδία, Πορτογαλία, Κροατία, Ουκρανία, Γερμανία, ΗΠΑ, Βουλγαρία, Ιρλανδία, Ηνωμένο Βασίλειο και άλλες χώρες.

Σιζόπουλος: Εθνοκτόνα σχέδια βρίσκονται υπό εκκόλαψη

Αντιμετωπίζουμε και σήμερα, όπως το 1974, κρίσιμες καταστάσεις με «εθνοκτόνα σχέδια να βρίσκονται υπό εκκόλαψη», είπε ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος, μιλώντας στο μνημόσυνο του ήρωα της αντίστασης, Κόκου Φωτίου, δολοφονημένου από μέλη της ΕΟΚΑ Β τον Απρίλιο του 1973.
Ο Μαρίνος Σιζόπουλος, στην ομιλία του, αναφέρθηκε στη δραματική περίοδο προ του πραξικοπήματος, τονίζοντας ότι «η 15η και η 20η Ιουλίου 1974 δεν ήταν δύο τυχαία γεγονότα, αλλά ήταν το αποκορύφωμα μιας δεκαετούς συνωμοσίας, η οποία αποσκοπούσε στην απομάκρυνση του Μακαρίου, την κατάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας και την επιβολή της διχοτόμησης».
Είναι γι’ αυτό, είπε, που η ΕΔΕΚ επιμένει ότι το Κυπριακό δεν είναι θέμα διακοινοτικής διευθέτησης, αλλά ένα διεθνές πρόβλημα, εισβολής, συνεχιζόμενης κατοχής και παράνομου εποικισμού.
«Στο όνομα των χιλιάδων επώνυμων και ανώνυμων ηρώων της Κυπριακής Ελευθερίας, οφείλουμε να διεκδικήσουμε για τον λαό μας μια δημοκρατική λύση, που να διασφαλίζει στις μελλοντικές γενιές ασφάλεια, όπου στην Κυπριακή Δημοκρατία όλοι οι νόμιμοι κάτοικοι να απολαμβάνουν τα ίδια δικαιώματα, χωρίς διακρίσεις, εθνοτικούς ή θρησκευτικούς διαχωρισμούς, με άμεσο τερματισμό των αναχρονιστικών εγγυήσεων και την πλήρη αποχώρηση όλων των ξένων στρατευμάτων», είπε, προσθέτοντας ότι πρέπει να αποκλειστεί δια παντός το ενδεχόμενο τρίτες χώρες και κύρια η κατοχική Τουρκία να ασκούν άμεσα ή έμμεσα κηδεμονία στη λειτουργία του κράτους.

Philenews.com

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More