Home » Με δεκάδες πολίτες η δεντροφύτευση ευκαλύπτων στο Δασούδι (εικόνες)

Με δεκάδες πολίτες η δεντροφύτευση ευκαλύπτων στο Δασούδι (εικόνες)

0 comment

Με δεκάδες πολίτες η δεντροφύτευση ευκαλύπτων στο Δασούδι (εικόνες)

Σε εξέλιξη βρίσκεται απο το πρωί της Παρασκευής η δεντροφύτευση 100 ευκαλύπτων στην περιοχή Δασούδι.

Η δεντροφύτευση ξεκίνησε στις 9:00 το πρωί και πραγματοποιείται από το Τμήμα Δασών σε συνεργασία με τον Δήμο Γερμασόγειας και το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών.

Υπενθυμίζεται πως το Τμήμα Δασών, σε ανακοίνωσή του στις 23 Φεβρουαρίου, ανέφερε πως στο πλαίσιο απομάκρυνσης των δέντρων, που υπέστησαν ζημιές από τον ανεμοστρόβιλο της 14ης Φεβρουαρίου, προχώρησε σε απομάκρυνση σπασμένων και ξεριζωμένων δέντρων ακακίας και σε κλάδεμα ευκαλύπτων, χωρίς να αποκοπεί κανένα δέντρο που δεν επηρεάστηκε από τη θεομηνία.

Απο την κοπή των ευκαλύπτων είχαν προκληθεί σοβαρές αντιδράσεις, κυρίως από πολίτες της Λεμεσού, με περιβαλλοντικές οργανώσεις να πραγματοποιούν εκδήλωση διαμαρτυρίας στις 24 Φεβρουαρίου, κρατώντας πλακάτ, με αναγράφοντα συνθήματα, όπως “αν ο πλανήτης ήταν τράπεζα, θα τον σώζατε” και “Το Δασούδι ανήκει στον λαό και όχι στο Τμήμα Δασών”.

Η πρόεδρος των Φίλων της Γης, Αναστασία Κοραή, σε δηλώσεις της υποστήριξε ότι «με αφορμή τo κόψιμο των ακακιών, που είχαν πληγεί από τον ανεμοστρόβιλο, κόπηκαν όλες οι ακακίες, που ήταν προγραμματισμένο να αφαιρεθούν σε βάθος επταετίας, χωρίς πλάνο και επιστημονική προσέγγιση».

Από πλευράς του, ο δήμαρχος Γερμασόγειας ζήτησε ενημέρωση πριν από οποιανδήποτε ενέργεια και απαίτησε την αποκατάσταση της καταστροφής. «Απαιτούμε την αποκατάσταση κι αν δεν γίνει όπως ανέφεραν σε δύο εβδομάδες, εδώ θα είμαστε πάλι», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Με τη σειρά του οΆλκης Παπής των Οικολόγων χαρακτήρισε εντελώς αδικαιολόγητο τον τρόπο που έγινε η κοπή των δέντρων.

Philenews.com

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More