Home » Μεταναστευτικό: Θλίψη και προβληματισμός για το θάνατο ενός μικρού παιδιού

Μεταναστευτικό: Θλίψη και προβληματισμός για το θάνατο ενός μικρού παιδιού

0 comment

 

 

Εκφράζουμε τη λύπη μας για τον θάνατο του παιδιού που έχασε τελικά τη ζωή του από καρδιακή ανακοπή, στο τελευταίο περιστατικό παράτυπης άφιξης μεταναστών / προσφύγων από το Λίβανο.

 

Από τις 18 Ιανουαρίου, η βάρκα με τους μετανάστες / πρόσφυγες αγνοείτο και εντοπίστηκε μια βδομάδα μετά, με τους επιβαίνοντες να μην έχουν καμία προμήθεια, ούτε καν πόσιμο νερό. Είναι άξιο απορίας γιατί χρειάστηκαν τόσες μέρες για να εντοπιστεί η συγκεκριμένη βάρκα από τις αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας.

 

Αν χρειαζόμαστε ενίσχυση σε συστήματα και τρόπους εντοπισμού, οφείλουμε ως Κύπρος να απευθυνθούμε προς την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η Ευρώπη αναφέρεται σε ασφαλείς διόδους και συστήματα ασφαλείας για τους μετανάστες και είναι η ώρα, μετά και το τελευταίο περαστικό, να μας παρέχει την όποια βοήθεια προκειμένου να μην χάνονται ζωές στη θάλασσα.

 

Εκτιμούμε την προσπάθεια των σωστικών συνεργείων που έδρασαν ακαριαία όταν αποφασίστηκε η διάσωση, όμως η Κυβέρνηση επιβάλλεται να δώσει εξηγήσεις για την καθυστέρηση που σημειώθηκε στην λήψη της απόφασης για την επιχείρηση διάσωσης.

 

Ζήτημα αποτελεί και η ενίσχυση της προσπάθειας για έλεγχο των μεταναστευτικών ροών στην πηγή, την ίδια ώρα που η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει να ενισχύσει με δικές της δυνάμεις την προσπάθεια επιτήρησης και διαχείρισης των μεταναστευτικών ροών.

 

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, καλούμε την Κυβέρνηση να δει με σοβαρότητα το θέμα της μετανάστευσης και να στραφεί για βοήθεια προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και να ενισχύσει κι από μόνη της συστήματα που βοηθούν στην ταχύτερη αντίδραση και διάσωση μεταναστών. Ορθώς, ο Υπ. Εσωτερικών καλεί την FRONTEX να αναλάβει τις ευθύνες της και να εντάξει στα προγράμματα περιπολιών της στα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την Κυπριακή Δημοκρατία και ιδιαίτερα την θαλάσσια περιοχή μεταξύ Κύπρου – Λιβάνου.

 

Ας μην θρηνήσουμε άλλες ανθρώπινες ζωές στη θάλασσα της Μεσογείου.

 

Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More