Friday, October 18, 2024
Home » Μετά την απαγόρευση του κινητού στα σχολεία… ετοιμάζουν δημιουργικές ασχολίες για τα διαλείμματα

Μετά την απαγόρευση του κινητού στα σχολεία… ετοιμάζουν δημιουργικές ασχολίες για τα διαλείμματα

0 comments

Εντός 15 ημερών εγκύκλιος του Υπουργείου Παιδείας για τα κινητά στα σχολεία – Ετοιμάζουν δημιουργικές ασχολίες για τα διαλείμματα – Δεν τίθεται θέμα απαγόρευσης μεταφοράς τους στα σχολεία

Μέσα στις επόμενες 15 μέρες, αναμένεται να κυκλοφορήσει εγκύκλιος του Υπουργείου Παιδείας αναφορικά με τις νέες ρυθμίσεις για τα κινητά τηλέφωνα στη Μέση Εκπαίδευση, δήλωσε στο κρατικό ραδιόφωνο και την εκπομπή «Πρωινό Δρομολόγιο» η Υπουργός Αθηνά Μιχαηλίδου.

Advertisement

Για άλλη μία φορά η Υπουργός επεσήμανε η χρήση τηλεφώνων θα απαγορεύεται η κατά διάρκεια του μαθήματος αλλά και στο διάλειμμα, εκτός εάν χρησιμοποιείται για σκοπούς μαθήματος ή σε έκτακτη ανάγκη των παιδιών.

  • Η ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας μετά την απαγόρευση κινητών στα σχολεία. Χαιρετίζει την ψήφιση

Σε διαφορετική περίπτωση, σημείωσε η κυρία Μιχαηλίδου, τα κινητά τηλέφωνα θα πρέπει να βρίσκονται στη τσάντα των παιδιών ή σε θυρίδες.

Σημείωσε ότι μετά την επεξήγηση και τη συζήτηση του μέτρου στους μαθητές, θα αρχίσουν τις παιδαγωγικές ποινές όπως η επίπληξη μέχρι και την αποβολή του μαθητή, την οποία όπως είπε η Υπουργός απεύχονται.

Ετοιμάζουν δημιουργικές ασχολίες για τα διαλείμματα

Στην προσπάθεια αυτή είπε ότι προετοιμάζονται δημιουργικές ασχολίες για τα διαλείμματα, ως εναλλακτική διέξοδος για τα παιδιά.

Ανέφερε ότι ανοίγουν οι σχολικές βιβλιοθήκες, ενώ με χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δημιουργούνται χώροι πρασίνου σε όλα τα σχολεία. Παράλληλα, μέσω του προγράμματος “Δράσε” σχεδιάζονται χώροι δημιουργικής απασχόλησης των μαθητών, όπου θα υπάρχουν ομαδικά παιχνίδια.

Σημείωσε δε ότι οι μαθητές έχουν όλο τον χρόνο να ασχοληθούν με το τηλέφωνο τους πριν το σχολείο και μετά από αυτό.

Ξεκαθάρισε ότι δεν τίθεται θέμα να απαγορευθούν εντελώς τα κινητά από τα σχολεία ένα αίτημα που είχε καταθέσει η ΟΕΛΜΕΚ.

Επεσήμανε ότι είναι ένα σωστό μέτρο και συνάδει με μέτρα που έχουν πάρει και άλλες ευρωπαϊκές χώρες και με τα ερευνητικά αποτελέσματα που αφορούν την ψυχική υγεία των παιδιών.

Όσον αφορά τα ιδιωτικά σχολεία, ανέφερε ότι το μέτρο ισχύει σε αρκετά ιδιωτικά με απόφαση της Διεύθυνσης.

Πηγή: Cyprus Times

You may also like

Add Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More