Thursday, July 11, 2024
Home » Μειώθηκαν κατά 5,4% οι εκπομπές αερίων θερμοκηπίου στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2023

Μειώθηκαν κατά 5,4% οι εκπομπές αερίων θερμοκηπίου στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2023

0 comment

Μειώθηκαν κατά 5,4% οι εκπομπές αερίων θερμοκηπίου στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2023

Μείωση κατά 5,4% κατέγραψαν το 2023 οι εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου στο Ηνωμένο Βασίλειο, κυρίως λόγω της μείωσης της ποσότητας του φυσικού αερίου που χρησιμοποιείται στους σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν την Πέμπτη.

Οι καθαρές εκπομπές όλων των αερίων του θερμοκηπίου εκτιμάται ότι ήταν 384,2 εκατομμύρια τόνοι ισοδύναμου διοξειδίου του άνθρακα το 2023, έναντι 406,2 εκατομμυρίων τόνων το 2022, σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία της Κυβέρνησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ιδού η Πρόταση Νόμου για μείωση ΦΠΑ στα φωτοβολταϊκά

Κατσαντώνης… τριετίας

Στο Lexus Centre Nicosia αποκαλύφθηκε το ολοκαίνουργιο Lexus LBX

Οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα μειώθηκαν κατά 6,6%, ετησίως, σε 302,8 εκατομμύρια τόνους, κάτι που αντιπροσωπεύει μια μείωση 52,7% από το 1990.

Η χρήση φυσικού αερίου για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας μειώθηκε κατά 21,1% το 2023, “κυρίως λόγω των υψηλότερων εισαγωγών ηλεκτρικής ενέργειας από τη Γαλλία, καθώς και της συνεχούς μείωσης της ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας στο Ηνωμένο Βασίλειο”, αναφέρεται στην έκθεση.

Η μειωμένη ζήτηση οφείλεται κυρίως “στη μεγαλύτερη αποδοτικότητα που προκύπτει από τη βελτίωση της τεχνολογίας και τη μείωση της σχετικής σημασίας των ενεργοβόρων βιομηχανιών”, προστίθεται.

Οι υψηλές τιμές της ενέργειας είναι επίσης πιθανόν να αποτέλεσαν παράγοντα για τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, καθώς λιγότερα καύσιμα χρησιμοποιήθηκαν από τη βιομηχανία και για τη θέρμανση των κτιρίων, αναφέρει η έκθεση.

Τα πυρηνικά και οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας αντιπροσωπεύουν το 56,7% των συνολικών καυσίμων που χρησιμοποιήθηκαν για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας το 2023, από 22,2% το 1990.


Ακολουθήστε το omegalive.com.cy
στο Google News

Omega Live

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More