Friday, September 20, 2024
Home » «Μας ενδιαφέρουν οι επόμενες γενιές όχι οι επόμενες εκλογές» λέει ο ΠτΔ για GSI

«Μας ενδιαφέρουν οι επόμενες γενιές όχι οι επόμενες εκλογές» λέει ο ΠτΔ για GSI

0 comments

«Μας ενδιαφέρουν οι επόμενες γενιές και όχι οι επόμενες εκλογές» λέει ο ΠτΔ για GSI – Απάντησε στην κριτική – 19 Σεπτεμβρίου θα πάει στην Αθήνα για να δει Μητσοτάκη – Τι είπε για ενδιαφέρον από άλλες χώρες

Απάντησε εκ νέου στα πυρά και την κριτική για το θέμα της ηλεκτρικήςδιασύνδεσης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Advertisement

«Ταιριάζει απόλυτα ότικάποιοι σκέφτονται τις επόμενες εκλογές ενώ εμείς σκεφτόμαστε τις επόμενες γενιές» υπέδειξε.

Σε δηλώσεις στο περιθώριο αντικατοχικής εκδήλωσης της Παγκύπριας Ένωσης Προσφύγων στη Λάρνακα, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι βλέπει αυτές τις έντονες τοποθετήσεις, αναφερόμενος όχι μόνο στα κόμματα, (κάποιοι είναι) πολύ υπέρ, (κάποιοι) πολύ εναντίον, διερωτούμενος από που προκύπτουν όλα αυτά.

«Οι συζητήσεις μας προχωρούν θετικά, εργαζόμαστε επί συγκεκριμένων πτυχών, υπάρχει πρόοδος και θα λάβουμε τις τελικές μας αποφάσεις στη βάση ενός και μόνο παράγοντα, να εξυπηρετούντε τα συμφέροντα του κυπριακού λαού» υπογράμμισε.

Όπως είπε, «μιλάμε για ένα μεγάλο έργο που αφορά τις μελλοντικές γενιές, οι αποφάσεις μας θα λαμβάνουν υπόψη όλα τα δεδομένα, ότι κι αν λένε κάποιοι περί καθυστέρησης ή ότι δεν λαμβάνουμε αποφάσεις».

Μας ενδιαφέρουν οι επόμενες γενιές και όχι οι επόμενες εκλογές, τόνισε.

Ανέφερε ότι 19 Σεπτεμβρίου θα βρίσκεται στην Αθήνα όπου θα δει τον Έλληνα Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. «Ένα από τα βασικά θέματα είναι και το συγκεκριμένο. Είμαστε σε καθημερινή επαφή, και χθες και προχθές, για το θέμα αυτό».

Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι το Ισραήλεξέφρασεστήριξη για το έργο της ηλεκτρικής διασύνδεσης, ενώ η Τουρκία διαμαρτύρεται, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «δεν θέλω να σχολιάσω τα όσα λέει η Τουρκία, είναι καθημερινά.

Το τι έχει σημασία είναι η αναγνώριση από πλευράς ΗΠΑ του ρόλου της Κυπριακής Δημοκρατίας σε μια περιοχή ιδιαίτερης γεωστρατηγικής σημασίας. Πάντα εργαζόμαστε στη βάση μιας θετικής προσέγγισης. Δεν είναι η Τουρκία που καθορίζει τις αποφάσεις μας ούτε και είναι αντιδράσεις στο τι κάνει ή δεν κάνει η Τουρκία. Εμείς εργαζόμαστε στη βάση μιας θετικής προσέγγισης και χαίρομαι που αναγνωρίζεται ο ρόλος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Όσον αφορά το Ισραήλ, έχω δει τη σχετική δήλωση του Υπουργού (Ενέργειας). Να αναφέρω ότι το συγκεκριμένο έργο αυτή τη στιγμή αφορά την ηλεκτρική διασύνδεση ανάμεσα στην Ελλάδα και την Κύπρο, συζητάμε συγκεκριμένες λεπτομέρειες, έχουμε πρόοδο, και υπάρχει ενδιαφέρον και από άλλες χώρες, δεν ήταν τυχαίο και το χθεσινό μου ταξίδι» στα ΗΑΕ.

Ερωτηθείς για το ταξίδι του χθες σταΗνωμένα Αραβικά Εμιράτα και αν υπήρξαν συζητήσεις για συνεργασία στον ενεργειακό τομέα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «σίγουρα συζητήσαμε και για θέματα συνεργασίας στον ενεργειακό τομέα και για το συγκεκριμένο έργο (της ηλεκτρικής διασύνδεσης)».

Ερωτηθείς αν θα γίνει ανασχηματισμός της Κυβέρνησης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «δεν υπάρχει τέτοιο θέμα, έχω, ήδη, τοποθετηθεί».

Πηγή: Cyprus Times

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More