Home » Μαρίνα Λάρνακας: Οι ιδιοκτήτες σκαφών διεκδικούν μείωση τελών

Μαρίνα Λάρνακας: Οι ιδιοκτήτες σκαφών διεκδικούν μείωση τελών

0 comment

Μαρίνα Λάρνακας: Οι ιδιοκτήτες σκαφών διεκδικούν μείωση τελών

Οργανώνονται προκειμένου να διεκδικήσουν επαναφορά των τελών στα επίπεδα της προ Kition εποχής, οι ιδιοκτήτες σκαφών στη μαρίνα Λάρνακας.

Κατά τη διάρκεια εκλογικής καταστατικής συνέλευσης καταγράφηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ιδιοκτήτες σκαφών αναψυχής τα οποία θα τεθούν ενώπιον του υπουργού Μεταφορών, Αλέξη Βαφεάδη, την 1η Ιουλίου.

Πέραν από τη μείωση τελών οι ιδιοκτήτες θέλουν να ξεκαθαρίσουν και ζητήματα που προκύπτουν με τα συμβόλαιά τους, όπως ανέφερε στον «Φ» ο πρόεδρος των Ελλιμενισμένων Σκαφών Κύπρου, Κρις Στέκας. «Το Υπουργείο Μεταφορών είναι πλέον υπεύθυνο για τη μαρίνα. Θα έχουμε συνάντηση με τον Υπουργό και ελπίζουμε πως θα ξεκαθαρίσουν αρκετά από τα ερωτήματα που έχουμε και αφορούν συμβόλαια που έληξαν, τιμολόγια που λάβαμε από την Kition κ.λπ. Θέλουμε να σιγουρευτούμε πως θα έχουμε μια ομαλή μετάβαση με τα συμβόλαιά μας στον νέο διαχειριστή και διεκδικούμε την επαναφορά των τελών στο επίπεδο που ήταν πριν αναλάβει η Kition». Ο κ. Στέκας εξήγησε πως το αίτημά τους για μειώσεις δεν αφορά μόνο στα τέλη ελλιμενισμού, αλλά και σε άλλες χρεώσεις που επέβαλε η τέως ανάδοχος εταιρεία. «Είχαν αυξήσει αδικαιολόγητα κάποιες χρεώσεις και προκάλεσαν σε αρκετό κόσμο προβλήματα. Υπάρχουν κάποιοι που κινδυνεύουν να χάσουν την περιουσία τους σήμερα λόγω του ό,τι το κράτος επέτρεψε στην Kition να συμπεριφέρεται με αυτόν τον τρόπο και να καθορίζει από μόνη της τις τιμές».

Οι ιδιοκτήτες σκαφών αντιμετωπίζουν και άλλα προβλήματα, όπως αναφέρουν, κάποια εκ των οποίων σχετίζονται με την ηχορύπανση που προκαλείται κυρίως τα Σαββατοκυρίακα λόγω της δυνατής μουσικής που προέρχεται από εστιατόριο που δραστηριοποιείται στον χώρο. «Γενικά απαιτείται μεγάλη προσοχή και οργάνωση από τους αρμόδιους για ν’ αποφευχθούν προβλήματα στην ομαλή λειτουργία της μαρίνας, ειδικά αυτές τις μέρες, που θα έχει αυξημένη κίνηση λόγω των εορτασμών του Κατακλυσμού. Πέρσι παγιδευτήκαμε στη μαρίνα από ανεξέλεγκτη στάθμευση αυτοκινήτων».

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλιμενισμένων σκαφών Κύπρου πρόσθεσε ακόμη πως οι ιδιοκτήτες μπορούν να στηρίξουν τη μαρίνα και να δώσουν ξανά ζωή στον χώρο, σημειώνοντας πως βλέπουν θετικά την πρόταση της Αρχής Λιμένων. «Είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε και να συμβάλουμε στην ανάπτυξη του χώρου με τρόπο που να λαμβάνει υπόψη και να σέβεται – κι όχι να εκμεταλλεύεται- τους ιδιοκτήτες σκαφών. Ίσως η καλύτερη επιλογή να είναι άμεσα η Αρχή Λιμένων ν’ αναλάβει το έργο».

Στο πλευρό των ιδιοκτητών βρίσκονται και οι ακτοπλόοι που δραστηριοποιούνται επαγγελματικά στον χώρο της διατηρητέας αποβάθρας και ζητούν επίσης μείωση τελών. «Το χαράτσι που έβαλαν για όλα πρέπει ν’ αφαιρεθεί επειδή δεν έγιναν ούτε έργα, ούτε αναβάθμιση. Ζητούμε, επίσης, ν’ ανοίξει αμέσως η διατηρητέα αποβάθρα που παραμένει κλειστή διότι οι ακτοπλόοι λιμοκτονούμε εδώ και δύο χρόνια», ανέφερε ο αντιπρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου ιδιοκτητών Ακτοπλοϊκών Σκαφών, Ανδρέας Παναγιώτου, υποδεικνύοντας πως οι ακτοπλόοι επικροτούν την απόφαση της Κυβέρνησης για τερματισμό του συμβολαίου με την Kition.

Philenews.com

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More