Thursday, August 1, 2024
Home » Μάχη με τις αναζωπυρώσεις στη φωτιά στην Κορινθία. Στην περιοχή ο Υπουργός Πολιτικής Προστασίας

Μάχη με τις αναζωπυρώσεις στη φωτιά στην Κορινθία. Στην περιοχή ο Υπουργός Πολιτικής Προστασίας

0 comment

Μαίνεται το πύρινο μέτωπο – Σε ετοιμότητα να απομακρυνθούν οι κάτοικοι στη Στιμάγκα – Κατακαίει καλλιέργειες και δασική έκταση σε χαράδρα στην Στιμάγκα και κατευθύνεται προς το Κούτσι – Δύσκολες οι επόμενες ώρες, καθώς αποχώρησαν τα εναέρια μέσα – Στην Κορινθία ο Βασίλης Κικίλιας

Σε εξέλιξη βρίσκεται η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Πέμπτης (11/7) στην περιοχή Στιμάγκα Κορινθίας, με τις Πυροσβεστικές δυνάμεις να δίνουν «μάχη» τις τελευταίες ώρες με τις αναζωπυρώσεις. Οι επόμενες ώρες είναι δύσκολες καθώς λόγω του σκότους αποχώρησαν τα εναέρια μέσα από την επιχείρηση.

Advertisement

Σύμφωνα με την ΕΡΤ στην περιοχή μετέβη ο Υπουργός Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος νωρίτερα συγκάλεσε συντονιστική σύσκεψη με τη συμμετοχή των συναρμόδιων Υπουργείων και φορέων, των ΟΤΑ και όλων των σωμάτων ασφαλείας.

  • Ανεξέλεγκτη η φωτιά στην Κορινθία: Επιχειρούν 140 πυροσβέστες και 16 πτητικά (video)

«Είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι τα δύσκολα είναι μπροστά μας. Σε κάθε περίπτωση αποφεύγουμε ενέργειες που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά» τόνισε και ο Εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Βασίλης Βαθρακογιάννης.

«Ξεκίνησε και εξελίσσεται μέσα σε ρεματιά με απότομες κλήσεις και πολύ πυκνή βλάστηση, χωρίς, μέχρι στιγμής να απειλούνται οικισμοί» είπε αναφερόμενος στην πυρκαγιά στην Κορινθία.

Νωρίτερα, λίγο μετά τις 19.00 εστάλη μήνυμα από το«112» σε όσους βρίσκονται στην περιοχή Στιμάγκα να βρίσκονται σε ετοιμότητα.

«Σε μία ρεματιά προς την περιοχή της Νεμέας βρίσκεται το κύριο μέτωπο της φωτιάς που εκδηλώθηκε στην περιοχή Στιμάγκα, του Δήμου Βέλου – Βόχας, Κορινθίας» ανέφερε μιλώντας στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, Αναστάσιος Γκιολής.

Όπως πρόσθεσε, «αυτήν την ώρα δεν κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές και κατοικίες, όμως οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή είναι ισχυροί και αλλάζουν συνεχώς κατεύθυνση».

⚠️ Ενεργοποίηση 1️⃣1️⃣2️⃣

🔥 Δασική Πυρκαγιά στην ευρύτερη περιοχή της #Στιμάγκας#Κορινθίας

❗️Παραμείνετε σε ετοιμότητα

‼️ Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών

ℹ️ https://t.co/kexUnlnGMV@pyrosvestiki@hellenicpolice

— 112 Greece (@112Greece) July 11, 2024

Επίσης, ο Αναστάσιος Γκιολής ανέφερε ότι «είναι μεγάλη η κινητοποίηση των δυνάμεων πυρόσβεσης με πολλά εναέρια μέσα και επίγειες δυνάμεις», συμπληρώνοντας ότι «η Περιφέρεια Πελοποννήσου συνδράμει το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων με υδροφόρες και μηχανήματα έργου».

Στο σημείο επιχειρούν ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις και συγκεκριμένα 140 πυροσβέστες με 45 οχήματα, έξι πεζοπόρα τμήματα και 17 εναέρια μέσα, εκ των οποίων 11 αεροσκάφη και έξι ελικόπτερα.

Συνδρομή παρέχουν υδροφόρες ΟΤΑ και μηχανήματα έργου.

Όπως είπε ο Θανάσης Μανάβης, Δήμαρχος Βέλου, ηπεριοχή δεν είχε νερό, γεγονός που προκαλούσε προβλήματα με την κατάσβεση της φωτιάς.

«Γλιτώσαμε την τελευταία στιγμή με υδροφόρες που κουβαλήσαμε από όμορους δήμους. Έχουμε κάνει τεράστια προσπάθεια με εθελοντές, έχει ενεργοποιηθεί ο κρατικός μηχανισμός», δήλωσε στο MEGA, ο δήμαρχος Βέλου.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η φωτιά ξεφεύγει από το Βέλο Κορινθίας και αρχίζει να κατευθύνεται προς τη Νεμέα.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά εκδηλώθηκε γύρω στις 13:40 και μέχρι στιγμής δεν απειλείται κάποιος οικισμός.

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More