Thursday, July 11, 2024
Home » Λήξη συναγερμού για την ομηρία στη Γερμανία: Συνελήφθη η 65χρονη – Ειδικό ρομπότ έκανε «φύλλο και φτερό» το νοσοκομείο (ΒΙΝΤΕΟ / ΕΙΚΟΝΕΣ)

Λήξη συναγερμού για την ομηρία στη Γερμανία: Συνελήφθη η 65χρονη – Ειδικό ρομπότ έκανε «φύλλο και φτερό» το νοσοκομείο (ΒΙΝΤΕΟ / ΕΙΚΟΝΕΣ)

0 comment

Λήξη συναγερμού για την ομηρία στη Γερμανία: Συνελήφθη η 65χρονη – Ειδικό ρομπότ έκανε «φύλλο και φτερό» το νοσοκομείο (ΒΙΝΤΕΟ / ΕΙΚΟΝΕΣ)

Η μεγάλη αστυνομική επιχείρηση γύρω από το νοσοκομείο Λουίζεν στο Άαχεν ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ της Δευτέρας. Μια 65χρονη, μπήκε στο νοσοκομείο λίγο πριν από τις 17:00 το απόγευμα της Δευτέρας και λίγο αργότερα εργαζόμενοι παρατήρησαν καπνό διαπιστώνοντας ότι η γυναίκα είχε πυροδοτήσει βεγγαλικά στον χώρο χειρουργείου, με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός στις γερμανικές αρχές.

Γύρω στις 23.00 το βράδυ ειδικές δυνάμεις κατάφεραν να εντοπίσουν και να συλλάβουν την 65χρονη που είχε οχυρωθεί στο νοσοκομείο και σύμφωνα με πληροφορίες κρατούσε ομήρους 15 άτομα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το πήγαν σε άλλο επίπεδο οι απατεώνες! Στέλνουν μήνυμα «παγίδα»…

Ξέσπασμα για ενδεχόμενες αυξήσεις στο ρεύμα: «Είναι βασικό αγαθό, μας…

Εν αναμονή αποτελεσμάτων η οικογένεια του μικρού Λούκα: Πήραν δείγματα…

#PolizeiNRW#Köln#Aachen: Polizeieinsatz im Luisenhospital in Aachen – Einsatz beendet – Infos unter https://t.co/CJWlnmhUkS

— Polizei NRW K (@polizei_nrw_k) March 4, 2024

Όπως αναφέρει η αστυνομία, ένα ειδικό ρομπότ εισήλθε στο νοσοκομείο και έψαξε για ομήρους ή εκρηκτικά, αλλά δεν κατάφερε να βρει τίποτα.

Σύμφωνα με τις αρχές υποθέτουν ότι η γυναίκα επισκέφτηκε το νοσοκομείο με αυτοκτονικές προθέσεις. Τραυματίστηκε σοβαρά κατά τη διάρκεια της επίθεσης και αυτή τη στιγμή νοσηλεύεται σε άλλο νοσοκομείο.

Προς το παρόν δεν είναι σαφές γιατί η 65χρονη οχυρώθηκε στο νοσοκομείο. Σύμφωνα με πληροφορίες της αστυνομίας, δεν υπάρχουν άλλοι τραυματίες.

Το χρονικό

Το απόγευμα της Δευτέρας ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις είχαν σπεύσει στο νοσοκομείο στο Άαχεν της Γερμανίας μετά από πληροφορίες πως μία ένοπλη γυναίκα φέρεται να κρατά περίπου 15 ομήρους.

More 15 people have been taken hostage at a hospital in Aachen, Germany.
SWAT police have arrived on the scene. pic.twitter.com/taIrg8wMI4

— 南洋辉叔 Uncle Hui (@alexcmhwee) March 4, 2024

🚨#BREAKING: Around 10-20 hostages at the Luisenhospital in Aachen, #Germany; Armed police on the scene. pic.twitter.com/czIVwFwDel

— World Source News 24/7 (@Worldsource24) March 4, 2024

🚨#UPDATE: Local police have not yet officially reported the hostage situation. It is known that a “major police operation” is currently underway there, according to the local police agency. The area around the hospital is cordoned off. Police are asking that the area be largely… pic.twitter.com/JjqS5AZmxx

— World Source News 24/7 (@Worldsource24) March 4, 2024

Η 65χρονη φέρεται να μπήκε στο νοσοκομείο γύρω στις 17:00 με όπλο που στη συνέχεια αποδείχθηκε ότι ήταν ένα ψεύτικο, μια εμφανώς μεγάλη ζώνη και ένα άλλο, άγνωστο ακόμα, αντικείμενο και απειλούσε υπαλλήλους του φυσιοθεραπευτηρίου. Αφού ένας υπάλληλος κατάφερε να πάρει το όπλο από τη γυναίκα, λέγεται ότι οχυρώθηκε στο δωμάτιο ενός ασθενούς και στη συνέχεια άναψε ένα φωτιά σε ένα αντικείμενο και το πέταξε στο διάδρομο.

Στις 22:38 βγήκε από το δωμάτιο και προσπάθησε να κάψει ένα άλλο αντικείμενο στο διάδρομο. Υπήρξε η πληροφορία ότι φορούσε ζώνη με εκρηκτικά, κρατούσε ένα ύποπτο αντικείμενο στο χέρι της και κινούνταν προς τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης. Δεδομένου ότι η γυναίκα δεν ανταποκρίθηκε όταν οι αρχές την κάλεσαν να παραδοθεί, οι αστυνομικοί χρησιμοποίησαν τα πυροβόλα όπλα τους για να τερματίσουν την επικίνδυνη κατάσταση.

Από τους πυροβολισμούς η γυναίκα τραυματίστηκε σοβαρά. Τα σωστικά συνεργεία την έδωσαν αμέσως περίθαλψη.

Όπως αποδείχθηκε αργότερα μετά από έρευνα ειδικών από το LKA NRW, η ζώνη ήταν ομοίωμα.

Το νοσοκομείο έχει 378 κρεβάτια, ενώ εργάζονται περίπου 1.600 άτομα.

Πηγή: Protothema.gr


Ακολουθήστε το omegalive.com.cy
στο Google News

Omega Live

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More