Home » Κύπρος: Αποσύρεται η κρατική επιδότηση των 1.000 ευρώ για το «Φωτοβολταϊκά για όλους»

Κύπρος: Αποσύρεται η κρατική επιδότηση των 1.000 ευρώ για το «Φωτοβολταϊκά για όλους»

0 comment

Κύπρος: Αποσύρεται η κρατική επιδότηση των 1.000 ευρώ για το «Φωτοβολταϊκά για όλους»

Τροποποιήσεις αποφασίστηκαν σε συνάντηση για το σχέδιο του Υπουργείου Ενέργειας, «Φωτοβολταϊκά για όλους», μεταξύ του αρμόδιου υπουργού και τον Εταιρειών Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ στις Τομές στα Γεγονότα, αποσύρεται η κρατική επιδότηση των χιλίων ευρώ, όπως προνοείτο αρχικά.

Σε δηλώσεις του ο Υπουργός Ενέργειας, Γιώργος Παπαναστασίου, ανέφερε ότι «πολλοί ιδιοκτήτες σπιτιών, οικιακών υποστατικών αναμένουν αυτό το σχέδιο, ενώ είναι εύρωστες οικογένειες να κάνουν την επιλογή της εγκατάστασης φωτοβολταϊκού συστήματος με το σχέδιο των δόσεων, αυτό όμως, ουσιαστικά θα μειώσει το ποσό για τις οικογένειες, εκείνες τις οποίες το έχουν πραγματικά ανάγκη».

Το σχέδιο «Φωτοβολταϊκά για Όλους» 

O κάθε καταναλωτής θα λαμβάνει πόσο πέντε χιλιάδων ευρώ από το κράτος για την εγκατάσταση των φωτοβολταϊκών με την υποχρέωση να εξοφλήσει πληρώνοντας λογαριασμό ρεύματος ο οποίος περιλαμβάνει τα 150 ευρώ της αποπληρωμής. Σε περίπτωση που το κόστος της εγκατάστασης ξεπεράσει τις πέντε χιλιάδες ευρώ, τότε η διαφορά θα καλύπτεται από τον καταναλωτή.

Κληθείς να σχολιάσει δημοσιεύματα περί απόσυρσης του πλαφόν στην τιμή των φωτοβολταϊκών, ο Υπουργός Ενέργειας τόνισε πως «δεν φεύγει το πλαφόν από πουθενά. Απλά υπήρχε μια διευκρίνιση ότι αφορά την ανώτερη τιμή χρηματοδότησης. Δεν είναι η ανώτερη τιμή του φωτοβολταϊκού συστήματος. Δηλαδή το 1250 ευρώ ανά κιλοβάτ είναι εκείνο το ποσό το οποίο θα πληρώνει το Υπουργείο μέσα από το συγκεκριμένο ταμείο για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκού συστήματος».

Τέλος, το συνολικό κονδύλι για το όλο σχέδιο ανέρχεται στα τριάντα εκατομμύρια ευρώ και μπορεί να ικανοποιήσει γύρω στα έξι χιλιάδες νοικοκυριά.

(του Γιώργου Γκαρακλίδη, sigmalive)

Πηγή : energypress.gr

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise