Tuesday, September 17, 2024
Home » Κωνσταντίνος Ιωάννου στο philenews: Δεν δίνουμε διαβατήρια σε μετανάστες – Επικίνδυνη η πρόταση ΕΛΑΜ

Κωνσταντίνος Ιωάννου στο philenews: Δεν δίνουμε διαβατήρια σε μετανάστες – Επικίνδυνη η πρόταση ΕΛΑΜ

0 comments

Κωνσταντίνος Ιωάννου στο philenews: Δεν δίνουμε διαβατήρια σε μετανάστες – Επικίνδυνη η πρόταση ΕΛΑΜ

Επικίνδυνη και εκτός πραγματικότητας χαρακτηρίζει την πρόταση του ΕΛΑΜ για παραχώρηση διαβατηρίων σε μετανάστες, ο Υπουργός Εσωτερικών Κωνσταντίνος Ιωάννου.

Σε δηλώσεις του στο philenews, κληθείς να σχολιάσει την πρόταση του ΕΛΑΜ για να δοθούν διαβατήρια της Κυπριακής Δημοκρατίας σε μετανάστες προκειμένου αυτοί να φύγουν από την Κύπρο για κάποια άλλη χώρα, ο υπουργός Εσωτερικών ανέφερε πώς εάν εφαρμοστεί τέτοια πρόταση, η Κύπρος θα γίνει ελκυστικός προορισμός μετανάστευσης. Υπέδειξε μάλιστα πώς θα ήταν αρκετό για ένα κόμμα, να έκανε μία απλή μελέτη των δεδομένων για να αντιληφθεί πώς έχουν τα πράγματα στο μεταναστευτικό.

Συγκεκριμένα ο Κωσταντίνος Ιωάννου εξήγησε ότι ταξιδιωτικό έγγραφο και όχι διαβατήριο της Κυπριακής Δημοκρατίας, δικαιούται να λάβει κάποιος όταν πάρει πολιτικό άσυλο και δικαιούται συμπληρωματική προστασία. Είναι το λεγόμενο «laissez-passer», το οποίο εκδίδεται με βάση τον ευρωπαϊκό κανονισμό για όσα άτομα έχουν λάβει το καθεστώς της συμπληρωματικής προστασίας. Με αυτό το έγγραφο, πρόσθεσε, οι κάτοχοι του θα πρέπει να αιτηθούν και να λάβουν βίζα στην χώρα που θέλουν να ταξιδέψουν, η οποία ισχύει μόνο για τρεις μήνες. «Μετά τους τρεις μήνες πρέπει να επιστρέψουν στην χώρα που τους έχει εκδώσει το ταξιδιωτικό έγγραφο, στην οποία παραμένει η υποχρέωση να τους φιλοξενεί. Άρα δεν ισχύει ότι θα φύγουν».

Ο Κωνσταντίνος Ιωάννου πρόσθεσε πώς όσοι δεν εγκριθούν για να λάβουν πολιτικό άσυλο δεν δικαιούνται αυτό το ταξιδιωτικό έγγραφο και απελαύνονται. «Διαβατήρια της Κυπριακής Δημοκρατίας λαμβάνουν μόνο όσοι είναι Κύπριοι πολίτες. Άρα θα πρέπει να τους δώσουμε και υπηκοότητα. Φανταστείτε λοιπόν να δίνουμε διαβατήρια σε όλους. Η Κύπρος θα γίνει κέντρο προσέλκυσης μεταναστών για να πάρουν διαβατήρια, χωρίς οποιαδήποτε υποχρέωση.Και ποιος μπορεί να εγγυηθεί ότι παίρνοντας διαβατήριο, θα φύγουν με προορισμό κάποια άλλη χώρα;», διερωτήθηκε.

Ο Υπουργός Εσωτερικών επεσήμανε για ακόμα μια φορά ότι το πρόβλημα σε ό,τι αφορά την πράσινη γραμμή και τις παράνομες διελεύσεις κυρίως από χώρες της Αφρικής έχει αντιμετωπιστεί σε μεγάλο βαθμό και παράλληλα ότι έχει αυξηθεί και η ροή των απελάσεων όλων των παράνομων μεταναστών. Επεσήμανε ότι υπάρχει ακόμα ένας μεγάλος αριθμός παράνομων μεταναστών στην Κύπρο και για αυτό ενταντικοποιούνται οι έλεγχοι για εντοπισμό και απέλαση τους.

Philenews.com

You may also like

Add Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More