Home » Κοινή συνάντηση ΠτΔ με Σολτς και Μισέλ με το «βλέμμα» στα ευρωτουρκικά – Τι θα συζητήσει με Γκουτέρες (video)

Κοινή συνάντηση ΠτΔ με Σολτς και Μισέλ με το «βλέμμα» στα ευρωτουρκικά – Τι θα συζητήσει με Γκουτέρες (video)

0 comment

Κοινή συνάντηση με Σολτς και Πρόεδρο Ευρωπαϊκού Συμβουλίου θα έχει ο ΠτΔ – Επί τάπητος το ενδεχόμενο υιοθέτησης συμπερασμάτων για τα ελληνοτουρκικά – Τι είπε Χριστοδουλίδης για συνάντηση με Γκουτέρες

Επιβεβαίωσε τη συνάντηση που θα έχει με τονΓενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενώ όπως ανέφερε θα έχει κοινή συνάντηση και με τον Γερμανό Καγκελάριο και τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους κατά την άφιξη του στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε ότι θα συναντηθεί και με τον Γ.Γ. του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες αμέσως μετά τη Σύνοδο Κορυφής.

«Θα έχω ξεχωριστή συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ», όπως είπε προσθέτοντας ότι στα θέματα συζήτησης θα είναι πρωτοβουλία της Κύπρου για την ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα αλλά και το Κυπριακό.

«Θα συζητήσουμε το Κυπριακό, θα δούμε τις εξελίξεις, τα αποτελέσματα των επαφών της κυρίας Ολγκίν και τα επόμενα βήματα». Μάλιστα, όπως ενημερώθηκε, το Κυπριακό ήταν ανάμεσα στα θέματα που συζήτησαν κατά τη χθεσινή τους συνάντηση ο Σαρλ Μισέλ και ο Αντόνιο Γκουτέρες.

Κοινή συνάντηση με Σολτς και Μισέλ – Επί τάπητος ελληνοτουρκικά

Στο μεταξύ, όπως ενημέρωσε, θα έχει κοινή συνάντηση με τον Γερμανό Καγκελάριο και τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

«Θα έχω κοινή συνάντηση με τον Καγκελάριο της Γερμανίας και τον Πρόεδρο του Συμβουλίου για να συζητήσουμε το ενδεχόμενο υιοθέτησης και κάποιων συμπερασμάτων που αφορούν τις ευρωτουρκικές σχέσεις. Στα προσχέδια των συμπερασμάτων δεν υπάρχει σχετική αναφορά για τις ευρωτουρκικές σχέσεις. Θα συζητήσουμε στο επίπεδο των τριών μας και αναλόγως των αποτελεσμάτων», σημείωσε.

«Εμείς περισσότερο από κάθε άλλο κράτος-μέλος επιθυμούμε να υπάρξουν εξελίξεις στις ευρωτουρκικές σχέσεις. Που περνούν όμως και μέσα από συγκεκριμένη πρόοδο στο Κυπριακό».

Παρότι οι δηλώσεις που γίνονται δε βοηθούν, προσέθεσε ο Νίκος Χριστοδουλίδης, είμαστε εδώ για να συζητήσουμε στη βάση του συμφωνημένου πλαισίου.

Arrival and doorstep by @Christodulides, President of #Cyprus, at the #EUCO taking place on 21 March 2024 in #Brussels.https://t.co/lfh2tGoTgT

— EU Council TV News (@EUCouncilTVNews) March 21, 2024

Cyprus Times

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More