Home » Κληρώνουν λαχνό με μενταγιόν του Αγίου Χριστοφόρου για την παράνομη μονή στο Κάβο Γκρέκο

Κληρώνουν λαχνό με μενταγιόν του Αγίου Χριστοφόρου για την παράνομη μονή στο Κάβο Γκρέκο

0 comment

Κληρώνουν λαχνό με μενταγιόν του Αγίου Χριστοφόρου για την παράνομη μονή στο Κάβο Γκρέκο

Η Εκκλησία Παναγίας Αγίας Νάπας, η οποία υπάγεται στη Μητρόπολη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου, προέβη σε διενέργεια εράνου και πώληση λαχνών, χωρίς να λάβει τις απαιτούμενες άδειες από το Υπουργείο Εσωτερικών και το Υπουργείο Οικονομικών, αντίστοιχα, με σκοπό την οικονομική ενίσχυση για την αποπεράτωση της Μονής Αγίου Εφραίμ και Αγίας Αικατερίνης.

Πρόκειται για τη μονή που ανεγείρεται παράνομα, χωρίς τις απαιτούμενες περιβαλλοντικές εγκρίσεις, καθώς και πολεοδομικές και οικοδομικές άδειες, στην προστατευόμενη περιοχή του Κάβο Γκρέκο, στα πλαίσια της οποίας λήφθηκαν δραστικά μέτρα από τα αρμόδια Υπουργεία Εσωτερικών και Περιβάλλοντος, για άμεσο τερματισμό των οικοδομικών εργασιών και υποβολή σχεδίων κατεδάφισης και αποκατάστασης.

Συγκεκριμένα, χωρίς να υποβληθούν οι σχετικές αιτήσεις προς τις αρμόδιες αρχές και χωρίς να εξασφαλιστούν οι απαιτούμενες άδειες από τα Υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομικών, η Εκκλησία Παναγίας Αγίας Νάπας εξέδωσε και πωλάει λαχνούς με δώρα, μεταξύ άλλων και το χρυσό μενταγιόν Αγίου Χριστοφόρου, με κλήρωση την Τρίτη του Πάσχα, ενώ στον ίδιο λαχνό περιλαμβάνεται και έρανος με εισφορές σε συγκεκριμένους τραπεζικούς λογαριασμούς για συλλογή χρημάτων.

Επομένως προκύπτει διπλή παρανομία και το υπουργείο Οικονομικών αναμένεται να προβεί σε παραστάσεις στη Μητρόπολη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου για άμεσο τερματισμό της παρανομίας, ενώ η σχετική επιστολή στην οποία θα καταγράφονται οι παρανομίες που διαπράττονται θα κοινοποιηθεί στην Αστυνομία για δικές τις ενέργειες.

Επισημαίνεται ότι ο λογαριασμός που αναφέρεται στον λαχνό συγκεκριμένου τραπεζικού ιδρύματος δεν είναι ειδικός για σκοπούς εράνου, αλλά είναι ο γενικός λογαριασμός της Εκκλησίας Παναγίας Αγίας Νάπας, στον οποίο γίνονται εισφορές για την αγορά και διάθεση τροφίμων, φαρμάκων, ρουχισμού και ειδών καθαριότητας για άπορες οικογένειες, καθώς και για τη στήριξη ασθενών.

Σημειώνεται ότι τόσο η άδεια λαχνού, όσο και η άδεια εράνου φέρουν τα διακριτικά των αντίστοιχων Υπουργείων.

Αρμόδια αρχή για τον περί Λαχείων Νόμο είναι το Υπουργείο Οικονομικών και υπάρχουν πρόνοιες ακόμα και για ποινή φυλάκισης που δεν υπερβαίνει τους έξι μήνες ή σε χρηματική ποινή που δεν υπερβαίνει τις 450 λίρες ή και στις δύο αυτές ποινές. Για τον περί Διενέργειας Εράνων Νόμο αρμόδια αρχή είναι το Υπουργείο Εσωτερικών και σε περίπτωση κυρώσεων οι διοργανωτές είναι ένοχοι αδικήματος και, σε περίπτωση καταδίκης τους, υπόκεινται σε πρόστιμο που δεν υπερβαίνει τις €10.000 ή σε φυλάκιση για περίοδο που δεν υπερβαίνει τα δύο έτη ή και στις δύο αυτές ποινές.

Σήμερα, ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων, Γιώργος Περδίκης, έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφία από λαχεία, τα οποία έχουν κυκλοφορήσει για οικονομική ενίσχυση προς αποπεράτωση της παράνομης ανέγερσης της Μονής Αγίου Εφραίμ και Αγίας Αικατερίνης. Ο κ. Περδίκης γράφει χαρακτηριστικά: «Δεν έχετε το Θεό σας εκεί στην Μητρόπολη Κωνσταντίας. Και λαχειοφόρος αγορά για το παράνομο κτίσμα. Υπάρχει άδεια γι’ αυτό το λαχείο; (δεν φαίνεται πουθενά) Τι λέει η Επαρχιακή Διοίκηση; Οι λογαριασμοί στις δύο εμπορικές τράπεζες σε ποιον ανήκουν; Ίσως σε κάποιον θρονικό Επίτροπο πάλιν; Το χρυσό μενταγιόν είναι και θαυματουργό;».

Philenews.com

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise