Home » Κεραυνοί Θανάση Τσώκου: Καταγγέλλει ανθρωποφαγία του για να ελέγξουν πολιτικά το ΡΙΚ – Τίθεται σε διαθεσιμότητα ερήμην του

Κεραυνοί Θανάση Τσώκου: Καταγγέλλει ανθρωποφαγία του για να ελέγξουν πολιτικά το ΡΙΚ – Τίθεται σε διαθεσιμότητα ερήμην του

0 comment

Κεραυνοί Θανάση Τσώκου: Καταγγέλλει ανθρωποφαγία του για να ελέγξουν πολιτικά το ΡΙΚ – Τίθεται σε διαθεσιμότητα ερήμην του

Προσπάθεια ανθρωποφαγίας του καταγγέλλειο γενικός διευθυντής του ΡΙΚ, Θανάσης Τσώκος, σημειώνοντας ότι κάποιοι το τελευταίο διάστημα προσπάθησαν να δημιουργήσουν συνθήκες για να φθάσουν στην προειλημμένη απόφαση να τον θέσουν εκτός Ιδρύματος ώστε να ελέγχουν πολιτικά τον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα της Κύπρου.

Σύμφωνα με τον κ. Τσώκο, δεν κρύβεται από κανένα, τονίζοντας ότι αυτό αφέθηκε να νοηθεί το τελευταίο διάστημα. Όπως υποστηρίζει, απουσίαζε από την εργασία του για λόγους ασθενείας και για υπηρεσιακό ταξίδι στην Αθήνα για την παρουσίαση (14/5/2024) του ντοκιμαντέρ του ΡΙΚ «60 χρόνια Unficyp». Μετά την επιστροφή του στην Κύπρο διαγνώστηκε με κορωνοϊό (18/5/2024) και επέστρεψε στην εργασία του μετά την ανάρρωσή του.

Στις 29/5/2024 επιδόθηκε το κατηγορητήριο από το διευθυντή προσωπικού και διοίκησης και του ζητήθηκε να παρουσιαστεί σήμερα στο διοικητικό συμβούλιο να απαντήσει στις κατηγορίες και σε περίπτωση που τεθεί σε διαθεσιμότητα να αποφασιστεί το ποσοστό του μισθού που θα του αποκοπεί για το χρονικό διάστημα κατά το οποίο θα διαρκεί η πειθαρχική έρευνα που διεξάγεται εναντίον του μετά από απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου στις 30/4/2024. Σημειώνεται ότι η ερευνώσα λειτουργός επέδωσε το κατηγορητήριο στον κ. Τσώκο στις 28/5/2024.

Ο κ. Τσώκος μετά από συνεννόηση με τον δικηγόρο του αποφάσισε να μην παρευρεθεί στη σημερινή έκτακτη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου, από τη στιγμή, που όπως επισημαίνει, δεν είναι νόμιμη η σύνθεση του διοικητικού οργάνου αφού δεν εξαιρέθηκε από τη διαδικασία ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου που είναι και καταγγελλόμενός του.

Συγκεκριμένα,ο κ. Τσώκος προχώρησε στις 29/5/2024 σε καταγγελία εναντίον του Υπουργού Εσωτερικών Κωνσταντίνου Ιωάννου και του προέδρου του διοικητικού συμβουλίου ΡΙΚ Σταύρου Γεωργιάδη. Η καταγγελία που φέρει ημερ. 22/4/2024 έγινε στον Επίτροπο Διαφάνειας της Ανεξάρτητης Αρχή κατά της Διαφθοράς, στον Γενικό Ελεγκτή και στον πρόεδρο της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ελέγχου. Η καταγγελία αφορά παρέμβαση στη δικαστική υπόθεση της Ευδοκίας Λοΐζου, που είχε αποτέλεσμα τη μη καταχώρηση έφεσης και ως εκ τούτου, το ΡΙΚ να καλείται να καταβάλει το ποσό του €1,4 εκατ. περίπου παρά την αντίθετη άποψη του γενικού διευθυντή ΡΙΚ.

Σύμφωνα με την καταγγελία του κ. Τσώκου, ο ίδιος παραγκωνίστηκε. Υπέρ της άσκησης έφεσης ήταν και ο νομικός λειτουργός ΡΙΚ δικηγόρος Γιώργος Χριστοφίδης, καθώς και μέλη της διευθυντικής ομάδας. Στην καταγγελία του γενικού διευθυντή εναντίον του ΥΠΕΣ και του προέδρου του διοικητικού συμβουλίου αναφέρει ότι «σέβεται την απόφαση του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, αλλά θα προχωρούσε σε έφεση, την οποία οι κ. Ιωάννου και Γεωργιάδης ανέτρεψαν αδικαιολόγητα παρά το γεγονός ότι αρχικά ο κ. Γεωργιάδης συμφώνησε να καταχωρηθεί». Ο κ. Τσώκος επισυνάπτει το κείμενο της έφεσης όπως αυτό ετοιμάστηκε από τον κ. Χριστοφίδη στο οποίο περιλαμβάνονται 20 λόγοι. Η απόφαση του διοικητικού συμβουλίου την οποία τροχοδρόμησαν, όπως καταγγέλλει, οι Ιωάννου και Γεωργιάδης, στερείται νομικών επιχειρημάτων και αντιβαίνει των συμφερόντων του ΡΙΚ.

Καταγγελία και σε βάρος του Γιώργου Κέντα στην Αστυνομία

Παράλληλα, και σε καταγγελία εναντίον του τέως προέδρου του διοικητικού συμβουλίου του ΡΙΚ, Γιώργου Κέντα, στην Αστυνομία προχώρησε χθες ο γενικός διευθυντής του Ιδρύματος Θανάσης Τσώκος. Η καταγγελία αφορά πιθανή αλλοίωση των πρακτικών της συνεδρίας ημερ. 1/2/2024 και ζητά την διερεύνηση του γεγονότος. Η καταγγελία ημερ. 30/5/2024 απευθύνεται στον Αρχηγό της Αστυνομίας Στέλιο Παπαθεοδώρου.

Σύμφωνα με αυτήν, στις 2/2/2024 ο κ. Τσώκος έλαβε προειδοποιητική επιστολή από τον κ. Κέντα. Στην επιστολή αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι «το διοικητικό συμβούλιο στο πλαίσιο συνεδρίας του την 1/2/2024, αποφάσισε όπως σας αποστείλει προειδοποιητική επιστολή σε σχέση με την εκτέλεση των καθηκόντων σας.

Διαπιστώνουμε ενέργειες και παραλείψεις που έγιναν από μέρους σας». Σύμφωνα με τον κ. Τσώκο, μετά από σχετικό έλεγχο στον οποίο προέβηκε στα πρακτικά της εν λόγω συνεδρίας, ημερ. 1/2/2024, διαπίστωσε ότι δεν γίνεται σε αυτά, καμία αναφορά για το θέμα που ο κ. Κέντας θίγει στην επιστολή που του έχει αποστείλει. «Το γεγονός αυτό, θέτει εύλογες υποψίες για πιθανή αλλοίωση των πρακτικών, γεγονός το οποίο θα πρέπει να διερευνηθεί», καταλήγει η επιστολή προς τον Αρχηγό Αστυνομίας.

Philenews.com

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More