Monday, September 9, 2024
Home » Καταγγελία στη Βουλή: Τρανς γυναίκα ζει μια κόλαση – Μπαίνουν στο σπίτι της, τη χτυπούν και της λένε να πεθάνει

Καταγγελία στη Βουλή: Τρανς γυναίκα ζει μια κόλαση – Μπαίνουν στο σπίτι της, τη χτυπούν και της λένε να πεθάνει

0 comments

Καταγγελία στη Βουλή: Τρανς γυναίκα ζει μια κόλαση – Μπαίνουν στο σπίτι της, τη χτυπούν και της λένε να πεθάνει

Ο ρατσισμός καλά κρατεί σε συγκεκριμένες κοινότητες της ελεύθερης Αμμοχώστου, καταγγέλλει η Accept- ΛΟΑΤΚΙ, φέρνοντας στο φως την περίπτωση τρανς γυναίκας η οποία δέχεται σχεδόν καθημερινά επιθέσεις από συγκεκριμένες ομάδες κατοίκων της περιοχής της.

Όπως αναφέρθηκε στην κοινοβουλευτική επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων από εκπροσώπους της Accept, «δέχεται επιθέσεις και εντός και εκτός του σπιτιού της.Την χτυπούν και την βρίζουν ενώ τώρα έκαναν και γκράφιτι έξω από το σπίτι της και της έγραψαν «είσαι τρανς να πεθάνεις» και άλλα παρόμοια».

Η Αστυνομία, όπως αναφέρθηκε από την Accept, γνωρίζει για την περίπτωση αυτή «η οποία δυστυχώς δεν είναι και η μοναδική. Σε όλες τις επαρχίες εξακολουθούμε να βλέπουμε αυτού του είδους τα ρατσιστικά περιστατικά και τις ρατσιστικές συμπεριφορές, ωστόσο, στην ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου αλλά και σε κοινότητες της επαρχίας Λάρνακας το φαινόμενο είναι πιο έντονο».

Η επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, για άλλη μια φορά σήμερα, συζήτησε θέματα που αφορούν την ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα με το υπουργείο Δικαιοσύνης να υποστηρίζει ότι η ετοιμασία της εθνικής στρατηγικής έχει προωθηθεί και θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους.

«Ο ρατσισμός και η ρητορική μίσους υπάρχουν γενικά», ανέφερε εκπρόσωπος της Accept. «Εγώ ο ίδιος είχα αναρτήσει βίντεο από το pride parade στο διαδίκτυο και δεν μπορείτε να καταλάβετε τι βρισιές και τι άλλο μου έγραφαν στα σχόλια τους διάφοροι», είπε χαρακτηριστικά.

Philenews.com

You may also like

Add Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More