Home » Καρδιά: Ενισχύστε την με αυτά τα καλοκαιρινά φρούτα και λαχανικά

Καρδιά: Ενισχύστε την με αυτά τα καλοκαιρινά φρούτα και λαχανικά

0 comment

Καρδιά: Ενισχύστε την με αυτά τα καλοκαιρινά φρούτα και λαχανικά

Εάν αναζητάτε ένα χορταστικό υγιεινό σνακ για να απολαύσετε στην μέση της ημέρας ή όποτε χρειάζεστε έξτρα ενέργεια, τότε τα εποχιακά φρούτα και λαχανικά είναι η καλύτερη επιλογή, αφού τα περισσότερα από αυτά περιέχουν βιταμίνες, μέταλλα και φυτικές ίνες που βοηθούν στη μείωση της αρτηριακής πίεσης και υποστηρίζουν την καρδιά σας.

Αυτά τα φρούτα και λαχανικά ενισχύουν επίσης τα επίπεδα ενυδάτωσης του οργανισμού, πράγμα ιδιαίτερα σημαντικό καθώς ο υδράργυρος “ανεβαίνει”. Η ποικιλία είναι το “κλειδί” μιας και έτσι θα μεγιστοποιήσετε τα οφέλη για την εύρυθμη λειτουργία της καρδιάς, προσλαμβάνοντας ένα πολύτιμο συνδυασμό αντιοξειδωτικών.

Τι να φάτε για να ενισχύσετε την καρδιά σας

Εάν δεν συνηθίζετε να καταναλώνετε πολλά φρούτα και λαχανικά, τότε μπορείτε να ξεκινήσετε προσθέτοντας μία ή δύο μερίδες την ημέρα, ανάμεσα από τα κυρίως γεύματα ή ως συνοδευτικό σε σαλάτες. Οι καλύτερες επιλογές περιλαμβάνουν:

Ντομάτες

Οι ντομάτες είναι πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά που ευνοούν την υγεία της καρδιάς, όπως κάλιο και βιταμίνη C. Περιέχουν επίσης φυλλικό οξύ, το οποίο φαίνεται να συμβάλλει, σύμφωνα με έρευνα, στην ρύθμιση των επιπέδων της ομοκυστεΐνης στο αίμα, ενός αμινοξέος που μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων.

Επιπλέον, σύμφωνα με άλλη έρευνα το λυκοπένιο στις ντομάτες έχει συσχετιστεί με χαμηλότερο κίνδυνο εγκεφαλικού και καρδιακών παθήσεων. Μπορείτε να τις απολαύσετε ωμές σε σαλάτα ή και μαγειρεμένες με ζυμαρικά ολικής άλεσης.

Μύρτιλα

Τα καλοκαιρινά μούρα, όπως τα μύρτιλα, είναι πλούσια σε ανθοκυανίνες, που παρέχουν αντιφλεγμονώδη και αντιοξειδωτικά οφέλη, συμβάλλοντας στην μείωση του κινδύνου καρδιακών παθήσεων.

Πρόκειται επίσης για μια καλή πηγή φυτικών ινών και βιταμίνης Κ, η οποία υποστηρίζει την πήξη του αίματος και την οικοδόμηση των οστών. Μπορείτε να καταψύξετε και να απολαύσετε στο γιαούρτι σας ή και σκέτα.

Ροδάκινο

Αυτό το καλοκαιρινό φρούτο είναι πλούσιο σε κάλιο, βιταμίνη C και φυτικές ίνες, θρεπτικά συστατικά που συμβάλλουν στην βελτίωση της χοηστερόλης, στην μείωση της αρτηριακής πίεσης και στην προστασία από καρδιακές παθήσεις.

Περιέχει επίσης β-καροτίνη, ένα αντιοξειδωτικό που χαρίζει στα ροδάκινα την χαρακτηριστική τους απόχρωση. Σύμφωνα με έρευνα, μόλις μετατραπεί σε βιταμίνη Α στο σώμα, συμβάλλει στη μείωση του κινδύνου καρδιακών παθήσεων.

Μπορείτε να τα απολαύσετε ψητά ή να ανακατέψετε κομμάτια τους σε σάλτσες αλλά και να τα προσθέσετε σε καλοκαιρινές σαλάτες.

Κολοκυθάκια

Τα κολοκυθάκια αποτελούν καλή πηγή καλίου, ένα σημαντικό μέταλλο για τη διαχείριση της αρτηριακής πίεσης και τη μείωση του κινδύνου εγκεφαλικού και καρδιακών παθήσεων. Κόψτε τα σε ροδέλες και ψήστε τα μαζί με άλλα λαχανικά, αφού τα ραντίσετε ελαφρώς με ελαιόλαδο.

Πρόσθετε τα αγαπημένα σας καρυκεύματα αντί για αλάτι, όπως σκόρδο, κρεμμύδι, πιπεριά, μαϊντανό και άνηθο.

philenews / in.gr

Philenews.com

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More