Monday, September 9, 2024
Home » Καπνικά προϊόντα και σεξουαλικά βοηθήματα από την Τουρκία – Σύλληψη πατέρα και γιου

Καπνικά προϊόντα και σεξουαλικά βοηθήματα από την Τουρκία – Σύλληψη πατέρα και γιου

0 comments

Καπνικά προϊόντα και σεξουαλικά βοηθήματα από την Τουρκία – Σύλληψη πατέρα και γιου

Λαβράκι έβγαλε επιχείρηση του Τμήματος Τελωνείων σε χωριό της επαρχίας Λευκωσίας την περασμένη Τρίτη.

Μετά από έρευνες που διενεργήθηκαν σε υποστατικά, τα οποία τυγχάνουν διαχείρισης από συγκεκριμένο πρόσωπο, εντοπίστηκε και δεσμεύτηκε τεράστια ποσότητα λαθραίων καπνικών προϊόντων. Για να γίνουν αντιληπτές οι διαστάσεις της υπόθεσης, αρκεί να ληφθεί υπόψη ότι μόνοη δασμοφορολογική επιβάρυνση αυτών των καπνικών προϊόντων ανέρχεται σε €105.814,82.

Ήδη ένα 21χρονος τέθηκε υπό κράτηση στη βάση δικαστικού διατάγματος, ενώ τουλάχιστον ακόμη δυο άτομα τα οποία φέρονται να σχετίζονται με την υπόθεση, έδωσαν κατάθεση σε λειτουργούς του Τμήματος Τελωνείων. Ο ένας εκ των δυο είναι ο πατέρας του πρώτου, ηλικίας 42 χρόνων. Τέθηκε χθες υπό σύλληψη και σήμερα αναμένεται να αφεθεί ελεύθερος.

Τα προϊόντα εντοπίστηκαν σε καφετέρια που διατηρεί μαζί με τον πατέρα του ο ύποπτος, αλλά και σε δυο αποθήκες που φέρεται να διαχειρίζεται ο τελευταίος. Πληροφορίες του «Φ» αναφέρουν πως πιστεύεται ότι προέρχονται από την Τουρκία και ότι διοχετεύθηκαν στην Κυπριακή Δημοκρατία μέσω της περιοχής που βρίσκεται μεταξύ των χωριών Ποταμιά – Λουρουτζίνα – Άγιος Σωζόμενος. Κιβώτια με τα δεσμευθέντα καπνικά προϊόντα, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας μας, φέρουν την ένδειξη «Made in Turkey». Να σημειωθεί πως βάσει των δεδομένων που περιβάλλουν την υπόθεση, αλλά και σχετικών ενδείξεων, το Τμήμα Τελωνείων, δεν φαίνεται διατεθειμένο να κάνει εξώδικη διευθέτηση στην υπόθεση.

Σε ό,τι αφορά την ποσότητα των προϊόντων, το Τμήμα Τελωνείων εντόπισε καπνό για τσιγάρα βάρους πέραν των 10.000 γραμμαρίων, περισσότερες από380 κούτες (380Χ200 τεμάχια) θερμαινόμενα τσιγάρα, περίπου1.690 κούτες τσιγάρα (1.690Χ200 τεμάχια), 6.5150 γραμμάρια καπνού για ναργιλέ, 1.275 γραμμάρια καπνού για πίπα και 133 τεμάχια σεξουαλικά βοηθήματα.

Οι πιο πάνω ποσότητες εντοπίστηκαν σε καφετέρια χωριού στα Νότια της Λευκωσίας που διαχειρίζονται 42χρονος και ο 21χρονος γιός του, καθώς και σε δυο αποθήκες (η μια στην καφετέρια και η άλλη σε οικία), τις οποίες φέρεται να διαχειρίζεται ο τελευταίος.

Ο 21χρονος είχε συλληφθεί επί τόπου και προχθές την Τετάρτη είχε οδηγηθεί στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας, όπου τελωνειακός λειτουργός αιτήθηκε την προσωποκράτησή του για περίοδο οκτώ ημερών. Ο δικηγόρος του 21χρονου, Θανάσης Αθανασίου, έφερε ένσταση για τον αριθμό των ημερών και αγόρευσε αμφισβητώντας τον όγκο του ανακριτικού έργου (είχε γίνει επίκληση από πλευράς τελωνείου για 20 καταθέσεις). Τελικά το Δικαστήριο εξέδωσε διάταγμα προσωποκράτησης για περίοδο τεσσάρων ημερών.

Εξάλλου χθες ο 42χρονος πατέρας του 21χρονου συλληφθέντα και ένα άλλο πρόσωπο, που είχαν εντοπιστεί από τελωνειακούς λειτουργούς κατά τις έρευνες της περασμένης Τρίτης και είχαν τραπεί σε φυγή, παρουσιάστηκαν χθες με τον δικηγόρο τους, Θανάση Αθανασίου, στο Τμήμα Τελωνείων. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 42χρονος αναμένεται να αφεθεί ελεύθερος σήμερα. Να σημειωθεί ότι σε βάρος του 21χρονου υπόπτου εξετάζονται συνολικά έξι αδικήματα. Σε περίπτωση που καταχωρισθεί υπόθεση σε βάρος του, τότε σε περίπτωση καταδίκης αναμένεται να βρεθεί αντιμέτωπος με ποινή φυλάκισης μέχρι και τρία έτη.

Τα αδικήματα έχουν να κάνουν με κατοχή αδασμολόγητων/αφορολόγητων καπνικών προϊόντων, δόλια αποφυγή καταβολής δασμού και ΦΠΑ, αποφυγή καταβολής φόρων κατανάλωσης, παράβαση απαγορευτικής διάταξης που σχετίζεται με τον κανονισμό της πράσινης γραμμής και τέλος, κατοχή και διάθεση προς εμπορία, εμπορευμάτων που παραβιάζουν δικαιώματα διανοητικής ιδιοκτησίας.

Philenews.com

You may also like

Add Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More