Monday, September 9, 2024
Home » Κέντρο Απασχόλησης και Φροντίδας Παιδιών: Πώς ο Παγκύπριος Σύνδεσμος για άτομα με αυτισμό και η ΧΜ δίνουν χρώμα και φως στη ζωή των παιδιών στο φάσμα

Κέντρο Απασχόλησης και Φροντίδας Παιδιών: Πώς ο Παγκύπριος Σύνδεσμος για άτομα με αυτισμό και η ΧΜ δίνουν χρώμα και φως στη ζωή των παιδιών στο φάσμα

0 comments

Κέντρο Απασχόλησης και Φροντίδας Παιδιών: Πώς ο Παγκύπριος Σύνδεσμος για άτομα με αυτισμό και η ΧΜ δίνουν χρώμα και φως στη ζωή των παιδιών στο φάσμα

Το πρωτοποριακό κέντρο “Χρώμα & Φως από XM” στη Λεμεσό είναι ανοιχτό για όλα τα παιδιά, συμβάλλοντας στην συμπερίληψη και κοινωνικοποίηση τους.

Η συμπερίληψη ορίζεται ως η ομαλή συνύπαρξη όλων των ατόμων στο κοινωνικό σύνολο, χωρίς διακρίσεις. Αυτό σημαίνει ότι όλα τα άτομα, ανεξαρτήτως ικανοτήτων, χαρακτηριστικών ή κοινωνικοοικονομικού υπόβαθρου, έχουν ίσες ευκαιρίες και ίση πρόσβαση σε όλους τους τομείς της ζωής, όπως η εκπαίδευση, η απασχόληση, ο πολιτισμός, η υγεία και η ψυχαγωγία. Η συμπερίληψη αποτελεί θεμελιώδη αξία για μια σύγχρονη κοινωνία καθώς διασφαλίζει ότι όλα τα άτομα έχουν ίσες ευκαιρίες να αναπτύξουν τις δυνατότητες τους και να ζήσουν μια γεμάτη και ευτυχισμένη ζωή.

Η συμπερίληψη δεν αποτελεί απλά ένα ιδανικό, αλλά μια αναγκαιότητα για μια σύγχρονη κοινωνία που θέλει να είναι δίκαιη, αρμονική και ευημερούσα. Πάνω σ’ αυτό το σκεπτικό, ο Σύνδεσμος Αυτισμού Κύπρου σε συνεργασία με την XM έρχεται να αγκαλιάσει με ζεστασιά και φροντίδα τα παιδιά με αυτισμό με το ολοκαίνουργιο, πρωτοποριακό Κέντρο Απασχόλησης και Φροντίδας Παιδιών στη Λεμεσό. Το Κέντρο, που φέρει το όνομα “Χρώμα & Φως από XM” και είναι ανοιχτό προς ΟΛΑ τα παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας, έχει χρηματοδοτηθεί εξ ολοκλήρου από τον παγκοσμίου κύρους και εμπιστοσύνης διεθνή όμιλο εταιρειών ΧΜκαι στεγάζεται σε οίκημα στην οδό Φολεγάνδρου στη Μέσα Γειτονιά.

Στο κέντρο, τα παιδιά θα μπορούν να απασχοληθούν με παιχνίδια και δραστηριότητες που εστιάζουν στην ανάπτυξη της λεπτής και αδρής κινητικότητας, ενώ ταυτόχρονα θα μπορούν να έχουν την ευκαιρία να καλλιεργήσουν τις κοινωνικές τους δεξιότητες μέσα από παιχνίδια αλληλεπίδρασης. Παράλληλα, το κέντρο θα αποτελέσει καταφύγιο για την ευημερία των παιδιών με αυτισμό, προσφέροντάς τους ένα ασφαλές και ευχάριστο περιβάλλον γεμάτο δημιουργικές και διασκεδαστικές ενασχολήσεις. Το “Χρώμα & Φως από XM” – που άνοιξε τις πόρτες του πρόσφατα – μπορεί να φιλοξενήσει στην παρούσα φάση 20 παιδιά με 15 άτομα προσωπικό, όλα με εμπειρία στη διαπαιδαγώγηση και απασχόληση παιδιών στο φάσμα του αυτισμού.

Η συμπερίληψη δεν είναι απλά μια έννοια, αλλά μια πραγματικότητα που αγγίζει άμεσα τη ζωή των παιδιών που βρίσκονται στο φάσμα. Μέσα από το “Χρώμα & Φως από XM”, τα παιδιά αυτά αποκτούν αυτοπεποίθηση και ανεξαρτησία μέσα από τη συμμετοχή σε δραστηριότητες και την εξάσκηση σε νέες δεξιότητες που ενισχύουν την αυτοπεποίθηση και την αίσθηση αυτονομίας τους. Παράλληλα, η αλληλεπίδραση με άλλα παιδιά και η συμμετοχή σε ομαδικές δραστηριότητες συμβάλλουν στην ανάπτυξη σημαντικών κοινωνικών δεξιοτήτων, όπως η επικοινωνία, η συνεργασία και η ενσυναίσθηση. Η εξατομικευμένη υποστήριξη από εξειδικευμένο προσωπικό βοηθά τα παιδιά με αυτισμό να βελτιώσουν τις δεξιότητες επικοινωνίας τους, τόσο λεκτικής όσο και μη λεκτικής, ενώ η τέχνη, η μουσική και ο χορός αποτελούν σημαντικά εργαλεία για την έκφραση συναισθημάτων και την ανάπτυξη της δημιουργικότητας των παιδιών. Το “Χρώμα & Φως από XM” δημιουργεί ένα περιβάλλον γεμάτο αγάπη και σεβασμό, όπου τα παιδιά με αυτισμό νιώθουν αποδεκτά και αξιαγάπητα.

XM: Μια εταιρεία με αξίες και ευθύνες

Η XM, η εταιρεία που χρηματοδοτεί εξ ολοκλήρου το “Χρώμα & Φως by XM”, αποτελεί ένα λαμπρό παράδειγμα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης. Αναγνωρίζοντας την αξία της συμπερίληψης και την ανάγκη για ισότιμες ευκαιρίες για όλα τα άτομα, η XM επενδύει στο μέλλον των παιδιών με αυτισμό, στηρίζοντας ένα πρόγραμμα που φέρνει αλλαγή. Το “Χρώμα & Φως από XM” θα αποτελέσει πόλο έλξης για γονείς και φροντιστές παιδιών με αυτισμό, παρέχοντάς τους πληροφορίες, εκπαίδευση και ψυχολογική στήριξη. Η υλοποίηση του Κέντρου αποτελεί καρπός της στενής συνεργασίας μεταξύ του Συνδέσμου Αυτισμού Κύπρου και της XM. Αυτή η συνεργασία αποτελεί αισιόδοξο μήνυμα για το μέλλον, καθώς δείχνει ότι η κοινωνία μας γίνεται όλο και πιο ευαισθητοποιημένη απέναντι στα άτομα με αυτισμό και στις ανάγκες τους. Η XM, με την ευγενική χορηγία της, αναδεικνύεται ως πρωτοπόρος στην υλοποίηση δράσεων που προωθούν την συμπερίληψη και την κοινωνική δικαιοσύνη, ενώ παράλληλα επιβεβαιώνει τον ειλικρινή της σεβασμό προς τις ανάγκες και τα δικαιώματα όλων των μελών της κοινωνίας.

Η XM, με την ακούραστη στήριξή της στο “Χρώμα & Φως από XM”, αγγίζει τις ψυχές μας και υπενθυμίζει την αξία της συμπερίληψης. Χτίζει γέφυρες επικοινωνίας, σπάει στερεότυπα και ανοίγει δρόμους για ένα μέλλον γεμάτο φως και ίσες ευκαιρίες για όλα τα παιδιά. Για να μάθετε περισσότερα για τις πρωτοβουλίες της XM, μπορείτε να ακολουθήσετε τις αντίστοιχες σελίδες της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (Facebook:XM Culture, Instagram:@xmculture).

Philenews.com

You may also like

Add Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More