Home » Ισχυρίστηκε βιασμό αλλά δεν έπεισε – Γιατί αθώωσε τον εργοδότη το Κακουργιοδικείο

Ισχυρίστηκε βιασμό αλλά δεν έπεισε – Γιατί αθώωσε τον εργοδότη το Κακουργιοδικείο

0 comment

Ισχυρίστηκε βιασμό αλλά δεν έπεισε – Γιατί αθώωσε τον εργοδότη το Κακουργιοδικείο

Αθώωσε και απάλλαξε τον κατηγορούμενο και από τις 5 κατηγορίες που αντιμετώπιζε το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λεμεσού κατά τη σημερινή του απόφασή του, κρίνοντας ότι η παραπονούμενη δεν ήταν θύμα βιασμού αλλά ότι τα όσα κατήγγειλε έγιναν με τη θέλησή της.

Πρόκειται για υπόθεση που διαπράχθηκε το 2022 με κατηγορούμενο Ελληνοκύπριο από χωριό της επαρχίας Λεμεσού και παραπονούμενη γυναίκα από το Νεπάλ, η οποία εργαζόταν ως γεωργική εργάτρια του 39χρονου. Η τελευταία ισχυρίστηκε ότι ένα μήνα μετά την εργοδότησή της, ο κατηγορούμενος την κακοποιούσε σεξουαλικά.

Η υπόθεση εκδικάστηκε ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λεμεσού με τον κατηγορούμενο να μην παραδέχεται καμία κατηγορία. Η ακροαματική διαδικασία διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών και διήρκησε δύο περίπου χρόνια. Σήμερα το Κακουργιοδικείο απεφάνθη ότι ο κατηγορούμενος είναι αθώος, κρίνοντας την παραπονούμενη αναξιόπιστη.

Όπως πληροφορείται το philenews, στην πολυσέλιδη απόφαση 150 περίπου σελίδων, το Δικαστήριο σημειώνει ότι η 33χρονη αλλοδαπή υπέπεσε σε αντιφάσεις σε σχέση με τα όσα κατέθεσε γραπτώς στις ανακριτικές Αρχές και στα όσα υποστήριξε κατά την αντεξέτασή της. Στην απόφαση, μεταξύ άλλων, σημειώνεται ότι είπε αρκετά ψεύδη με τους μάρτυρες που κατάθεσαν κατά την ακροαματική διαδικασία να τη διαψεύδουν.

Σύμφωνα με τα γεγονότα της υπόθεσης, η 33χρονη από το Νεπάλ είχε μεταφερθεί αρχές Ιουνίου 2022 από τον 37χρονο τότε εργοδότη της στις Πρώτες Βοήθειες του Γενικού Νοσοκομείο Λεμεσού με αιμορραγία. Λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής της, υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση και σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς είχε υποστεί ρήξη κόλπου και κολπική αιμορραγία. Η παραπονούμενη μετά το χειρουργείο ισχυρίστηκε προφορικά σε νοσηλευτικό προσωπικό ότι ο εργοδότης της, την είχε βιάσει ενώ σε κατάθεσή της, την επομένη, αρνήθηκε να αναφέρει οτιδήποτε. Τις επόμενες ημέρες και σε νέα γραπτή κατάθεση, η 33χρονη είπε ότι όλα έγιναν συναινετικά ωστόσο 11 ημέρες μετά, σε άλλη γραπτή κατάθεση, τα άλλαξε και ισχυρίστηκε με μεταξύ άλλων πως ένα μήνα μετά την εργοδότησή της, ο κατηγορούμενος άρχισε να της επιτίθεται άσεμνα και να τη βιάζει. Ο κατηγορούμενος ανακρινόμενος μετά τη σύλληψή του παραδέχθηκε ότι ήρθε σε σεξουαλική επαφή με τη 33χρονη, ισχυριζόμενος, ωστόσο, ότι ήταν με τη θέλησή της.

Philenews.com

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise