Friday, September 20, 2024
Home » Ισραήλ: Oι επιθέσεις μας στόχευαν «τρομοκρατικούς πυρήνες»

Ισραήλ: Oι επιθέσεις μας στόχευαν «τρομοκρατικούς πυρήνες»

0 comments

Οι επιθέσεις του στην Δυτική ‘Οχθη την Τετάρτη είχαν στόχο «τρομοκρατικούς πυρήνες» όπως υποστήριξε το Ισραήλ τηνΤετάρτη

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι οι επιθέσεις του στην Δυτική ‘Οχθη την Τετάρτη είχαν στόχο «τρομοκρατικούς πυρήνες». Δεν ανακοινώθηκε πόσοι εμπλέκονται ή πόσο θα διαρκέσει αυτή η επιχείρηση.

Advertisement

Ο στρατός ανακοίνωσε ότι σκοτώθηκαν εννέα Παλαιστίνιοι.

Στη Δυτική Όχθη τα ξημερώματα της Τετάρτης, ο ισραηλινός στρατός εξαπέλυσε μια σειρά από συντονισμένες επιδρομές σε τέσσερις πόλεις, την Τζενίν, τη Ναμπλούς, την Τούμπας και την Τουλκαρέμ.

Σύμφωνα με τον στρατό, πρόκειται για «αντιτρομοκρατική επιχείρηση» που περιλαμβάνει αεροπορικές επιδρομές, επίγειες δυνάμεις και μπουλντόζες.

  • Δυτική Οχθη: Τουλάχιστον 9 νεκροί σε «μεγάλη επιχείρηση» του Ισραήλ σε προσφυγικούς καταυλισμούς (video)

Ο Παλαιστίνιος Πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς διέκοψε την επίσκεψη στη Σαουδική Αραβία για να «παρακολουθήσει τις τελευταίες εξελίξεις υπό το φως της ισραηλινής επιθετικότητας στη βόρεια Δυτική Όχθη», ανέφεραν παλαιστινιακά επίσημα μέσα ενημέρωσης.

Ο εκπρόσωπος του στρατού Ναντάβ Σοσάνι δήλωσε ότι η τρέχουσα επιχείρηση δεν ήταν «εξαιρετικά διαφορετική (από τη συνήθη δραστηριότητα του στρατού στην περιοχή) ή ειδική».

Πάντως ο Υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, Ισραήλ Κατς ,μίλησε για δυναμική επιχείρηση «για να διαλύσει την ιρανο-ισλαμική τρομοκρατική υποδομή».

Σε ανάρτησή του στο X, κατηγόρησε το Ιράν, τον κύριο εχθρό του Ισραήλ στην περιοχή, ότι επιδιώκει να «δημιουργήσει ένα ανατολικό μέτωπο κατά του Ισραήλ» με βάση το «μοντέλο» για τη Γάζα και τον Λίβανο, όπου υποστηρίζει τη Χαμάς και τη Χεζμπολάχ, αντίστοιχα.

«Πρέπει να αντιμετωπίσουμε αυτήν την απειλή με την ίδια αποφασιστικότητα που χρησιμοποιήθηκε κατά των υποδομών τρομοκρατίας στη Γάζα, συμπεριλαμβανομένης της προσωρινής εκκένωσης των κατοίκων και τυχόν αναγκαίων μέτρων», είπε. «Αυτός είναι ένας πόλεμος και πρέπει να τον κερδίσουμε», ανέφερε.

Από την επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, ισραηλινά στρατεύματα ή έποικοι έχουν σκοτώσει περισσότερους από 650 Παλαιστίνιους στη Δυτική Όχθη, σύμφωνα με καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων, που βασίζεται σε στοιχεία του παλαιστινιακού Υπουργείου Υγείας.

Κατά την ίδια περίοδο, τουλάχιστον 19 Ισραηλινοί έχουν σκοτωθεί σε παλαιστινιακές επιθέσεις, σύμφωνα με Ισραηλινούς αξιωματούχους.

Τις τελευταίες εβδομάδες, οι ισραηλινές επιχειρήσεις στη Δυτική Όχθη επικεντρώθηκαν στο βόρειο τμήμα, όπου οι ένοπλες ομάδες που μάχονται εναντίον του Ισραήλ είναι ιδιαίτερα ενεργές.

Η Χαμάς, της οποίας η δημοτικότητα έχει εκτοξευθεί στη Δυτική Όχθη από την έναρξη του πολέμου στη Γάζα, επανέλαβε αργά την Τρίτη την έκκλησή της προς τους Παλαιστίνιους στην επικράτεια να «ξεσηκωθούν».

Η δήλωση ήρθε ως απάντηση στα σχόλια του ακροδεξιού Ισραηλινού Υπουργού Εθνικής Ασφάλειας Μπεν Γκβιρ, ο οποίος είπε αυτή την εβδομάδα «ότι θα έχτιζε μια συναγωγή στο συγκρότημα του τζαμιού Al-Aqsa της Ιερουσαλήμ, αν μπορούσε».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Πηγή: Cyprus Times

You may also like

Add Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More