Home » Ιράν: Ενημερώσαμε τις ΗΠΑ πως οι επιθέσεις στο Ισραήλ θα ήταν περιορισμένες – Λόγοι αυτοάμυνας

Ιράν: Ενημερώσαμε τις ΗΠΑ πως οι επιθέσεις στο Ισραήλ θα ήταν περιορισμένες – Λόγοι αυτοάμυνας

0 comment

Ιράν: Ενημερώσαμε τις ΗΠΑ πως οι επιθέσεις στο Ισραήλ θα ήταν περιορισμένες – Λόγοι αυτοάμυνας

Λίγες ώρες μετά τη νυχτερινή επίθεση που πραγματοποιήσε το Ιράν εναντίον του Ισραήλ με drones και πυραύλους κι ενώ αναμένεται τι θα αποφασίσουν οι Ισραηλινοί για τη συνέχεια, η Τεχεράνη ξεκαθάρισε πως είχε ενημερώσει την Ουάσινγκτον για τις κινήσεις της.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν, Χοσεΐν Αμίρ Αμπντουλαχιάν δήλωσε ότι η χώρα του ενημέρωσε εκ των προτέρων τις ΗΠΑ ότι οι επιθέσεις της χώρας του κατά του Ισραήλ θα είναι «περιορισμένες» και για λόγους αυτοάμυνας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Βατικανό – Μέση Ανατολή: Ο Πάπας Φραγκίσκος απευθύνει έκκληση να…

Στάση σιωπής τηρεί μέχρι στιγμής η Άγκυρα στην επίθεση του…

Πανικός – Αξιωματούχος ισχυρίζεται ότι το Ισραήλ θα αντεπιτεθεί στο…

Νωρίτερα, την πρώτη του δήλωση μετά την ιρανική επίθεση στο Ισραήλ έκανε ο Ιρανός πρόεδρος Εμπραχίμ Ραΐσι με την οποία χαιρέτησε τους «γενναίους άνδρες» των Φρουρών της Επανάστασης που «έδωσαν ένα μάθημα στο σιωνιστικό καθεστώς».

«Η τιμωρία του επιτιθέμενου ήταν μια αληθινή υπόσχεση του ανώτατου ηγέτη, που εκπληρώθηκε», πρόσθεσε ο Ιρανός πρόεδρος, τονίζοντας ότι η επιχείρηση «True Promise» (Αληθινή Υπόσχεση) έγινε «στο πλαίσιο των δικαιωμάτων για νόμιμη αυτοάμυνα» ως απάντηση στις επιθετικές ενέργειες του Ισραήλ.

Ο Ραΐσι δήλωσε επίσης ότι το Ιράν τους τελευταίους έξι μήνες, καθώς και τις τελευταίες εβδομάδες, χρησιμοποίησε όλα τα εργαλεία για να δείξει «τις φρικτές επιπτώσεις» της αδράνειας του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ όσον αφορά την παραβίαση των διεθνών νόμων από το Ισραήλ.

«Συνιστούμε στους υποστηρικτές του κατοχικού καθεστώτος να εκτιμήσουν αυτή την υπεύθυνη και κατάλληλη δράση που πραγματοποίησε η Ισλαμική Δημοκρατία και να σταματήσουν την τυφλή υποστήριξη αυτού του επιθετικού καθεστώτος», πρόσθεσε.


Ακολουθήστε το omegalive.com.cy
στο Google News

Omega Live

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise