Home » Ιερά Σύνοδος: Προς καθαίρεση των δύο μοναχών εδώ και τώρα – Ανοικτό και το θέμα ποινικής υπόθεσης

Ιερά Σύνοδος: Προς καθαίρεση των δύο μοναχών εδώ και τώρα – Ανοικτό και το θέμα ποινικής υπόθεσης

0 comment

Ιερά Σύνοδος: Προς καθαίρεση των δύο μοναχών εδώ και τώρα – Ανοικτό και το θέμα ποινικής υπόθεσης

Ανατροπή στην ανατροπή στην υπόθεση των δύο μοναχών της Μονής Οσίου Αββακούμ, αφού ύστερα από δεύτερες σκέψεις, η Ιερά Σύνοδος αποφάσισε να κλητεύσει τους κατηγορούμενους και όλα συγκλίνουν ότι θα ενεργήσει η ίδια ως δικαστήριο και θα αποφασίσει να τους καθαιρέσει.

Παράλληλα, μέλη της Ιερέας Συνόδου θεωρούν ότι δεν υπάρχει άλλη διέξοδος από την εξέταση και τυχόν ποινικών αδικημάτων, κάτι το οποίο συνεπάγεται και εμπλοκή της Αστυνομίας. Αν δεν προκύψει οτιδήποτε, αυτό θα σημαίνει πως η υπόθεση δεν κουκουλώθηκε αλλά διερευνήθηκε κατά το δυνατόν με παρέμβαση και της Εκκλησίας. Από την άλλη, αν προκύψουν ποινικά αδικήματα από τη διερεύνηση, αυτό θα οδηγήσει στην αποκατάσταση, ως ένα βαθμό, της αξιοπιστίας της Εκκλησίας και οι πιστοί θα ικανοποιηθούν, υπό την έννοια, ότι θα περάσει το μήνυμα ότι όταν προκύπτουν αδικήματα οικονομικής φύσεως ερευνώνται μέχρι τέλους.

Όπως πληροφορείται το philenews, τα στοιχεία τα οποία κατέθεσε ο Μητροπολίτης Ταμασού Ησαΐας ήταν τέτοια ώστε δεν άφηναν περιθώρια για άλλη επιλογή από την ολοκλήρωση της εξέτασης της υπόθεσης το συντομότερο δυνατό.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο φάκελος περιείχε και λεπτομέρειες αλλά και μαρτυρίες, σε βαθμό που συνέβαλαν στο να ξεκαθαρίσει η εικόνα.

Η Σύνοδος είχε και την επιλογή να παραπέμψει τους δύο σε πενταμελή Επιτροπή της, της οποίας αυτή την περίοδο προεδρεύει ο Μητροπολίτης Κιτίου, αλλά τελικά τα δεδομένα οδήγησαν στην κλήτευση των δύο από την ίδια τη Σύνοδο.

Philenews.com

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise