Home » Θλίψη Υφυπουργού Πολιτισμού για το θάνατο του Μίκη Μιχαηλίδη

Θλίψη Υφυπουργού Πολιτισμού για το θάνατο του Μίκη Μιχαηλίδη

0 comment

Θλίψη Υφυπουργού Πολιτισμού για το θάνατο του Μίκη Μιχαηλίδη

Ο Μίκης Μιχαηλίδης απεβίωσε σε ηλικία 91 ετών, την Πέμπτη, 28 Δεκεμβρίου

Τη βαθύτατη θλίψη της για το θάνατό του Μίκη Μιχαηλίδη, ιδρυτή του ιστορικού εξειδικευμένου βιβλιοπωλείου “ΜΑΜ”, εκφράζει μέσω του προσωπικού της λογαριασμού στην πλατφόρμα «Χ», η Υφυπουργός Πολιτισμού, Λίνα Κασσιανίδου.

Advertisement

Ο Μίκης Μιχαηλίδης απεβίωσε σε ηλικία 91 ετών, την Πέμπτη, 28 Δεκεμβρίου, και η κηδεία του θα γίνει σήμερα Σάββατο, στον Ιερό Ναό Κωνσταντίνου και Ελένης, στις 11:30.

«Σήμερα αποχαιρετάμε τον Μίκη Μιχαηλίδη, ιδρυτή του ιστορικού εξειδικευμένου βιβλιοπωλείου “ΜΑΜ”. Ο Μίκης Μιχαηλίδης υπηρέτησε επί σχεδόν 9 δεκαετίες με αφοσίωση και πάθος, μέχρι την τελευταία στιγμή, τον πολιτισμό και την πατρίδα του. Ήταν άνθρωπος που διακρινόταν για την εντιμότητα, τη βαθύτατη και ουσιαστική παιδεία του και τον απαράμιλλο δυναμισμό του», γράφει στην ανάρτηση της στον προσωπικό της λογαριασμό στην πλατφόρμα «Χ», η Υφυπουργός Πολιτισμού.

Σήμερα αποχαιρετάμε τον Μίκη Μιχαηλίδη, ιδρυτή του ιστορικού εξειδικευμένου βιβλιοπωλείου “ΜΑΜ”.

Ο Μίκης Μιχαηλίδης υπηρέτησε επί σχεδόν 9 δεκαετίες με αφοσίωση και πάθος, μέχρι την τελευταία στιγμή, τον πολιτισμό και την πατρίδα του.

Ήταν άνθρωπος που διακρινόταν για την… pic.twitter.com/YwhK98o36r

— Lina Kassianidou (@LinaKassianidou) December 30, 2023

Σημειώνει ότι υπήρξε χαλκέντερος, ταπεινός εργάτης, αλλά και πρωτεργάτης για την ανάπτυξη και προώθηση της κυπρολογικής έρευνας και του κυπριακού βιβλίου, εκτός και εκτός Κύπρου, στηρίζοντας σε περιόδους δύσκολες, και με προσωπικό κόστος πολλές φορές, την παρουσία της Κύπρου σε πανεπιστημιακές βιβλιοθήκες, εκθέσεις και κέντρα του εξωτερικού.

«Μέσα από τους εθνικούς αγώνες που συμμετείχε, ανάπτυξε και διατήρησε το πνεύμα της προσφοράς προς όφελος του κοινού καλού, με το οποίο εμπότιζε την καθημερινότητά του στο βιβλιοπωλείο του. Η κυπρολογικη έρευνα του οφείλει πολλά και χάνει έναν σημαντικό πυλώνα της. Εγώ προσωπικά, αλλά και το Υφυπουργείο Πολιτισμού, εκφράζουμε τη βαθύτατη θλίψη μας για το θάνατό του. Τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στους οικείους του. Αιωνία του η μνήμη», καταλήγει η κ. Κασσιανίδου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Cyprus Times

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More