Sunday, September 8, 2024
Home » Θα φυτέψουν 100 ευκάλυπτους στην περιοχή Δασούδι

Θα φυτέψουν 100 ευκάλυπτους στην περιοχή Δασούδι

0 comments

Θα φυτέψουν 100 ευκάλυπτους στην περιοχή Δασούδι

Δεντροφύτευση 100 ευκαλύπτων στην περιοχή Δασούδι στη Λεμεσό, όπου σύμφωνα με το Τμήμα Δασών έγινε καταστροφή της βλάστησης απο την κακοκαιρία και τον ανεμοστρόβιλο, προγραμματίζει το Τμήμα Δάσων σε συνεργασία με τον Δήμο Γερμασόγειας και το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών.

Η δεντροφύτευση θα γίνει στις 8 Μαρτίου και ώρα 9:00 π.μ.

Υπενθυμίζουμε ότι είχαν προκληθεί σοβαρές αντιδράσεις, κυρίως από πολίτες της Λεμεσού, μετά την κοπή δεκάδων δέντρων στο Δασούδι από το Τμήμα Δασών, με περιβαλλοντικές οργανώσεις να οργανώνουν σχετική εκδήλωση διαμαρτυρίας.

Σε επικοινωνία του philenews με το Τμήμα Δασών, μας είχε αναφερθεί ότι η θεομηνία στη Λεμεσό είχε ως αποτέλεσμα την καταστροφή αρκετών δέντρων στο εν λόγω σημείο, αφού κόπηκαν από τον ανεμοστρόβιλο πάρα πολλά κλαδιά, καθιστώντας μερικά από αυτά επικίνδυνα.

Η οργάνωση Φίλοι της Γης είχε αναφέρει πως «Με πρόφαση τον πρόσφατο ανεμοστρόβιλο που επέφερε ζημιές σε δέντρα, την ανάγκη για κλάδεμα για την ασφάλεια κόσμου, και την πολιτική για αφαίρεση ακακιών διότι είναι εισβλητικό είδος, γινόμαστε μάρτυρες μιας άνευ προηγουμένου καταστροφής, όπου 3,000 τετραγωνικά μέτρα (περίπου 3% του κρατικού δάσους) αφέθηκαν σε συγκαλυμμένες αποφάσεις του ποδαριού. Καμία αειφορική διαχείριση, καμία μελέτη για σταδιακή απομάκρυνση, κανένα μέτρο για πρόληψη της απώλειας σκιάς, καμία έγνοια για τις δικαιολογημένες αντιδράσεις του κόσμου, καμία ανησυχία για την άγρια ζω, εν μέσω κλιματικής κρίσης».

Philenews.com

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More