Thursday, July 11, 2024
Home » Θανατηφόρο Αγίας Φύλας: Αθώος ο 41χρονος που παρέσυρε τον καθηγητή

Θανατηφόρο Αγίας Φύλας: Αθώος ο 41χρονος που παρέσυρε τον καθηγητή

0 comment

Θανατηφόρο Αγίας Φύλας: Αθώος ο 41χρονος που παρέσυρε τον καθηγητή

Με απόφαση αθώωσης έκλεισε η εκδίκαση του θανατηφόρου δυστυχήματος που σημειώθηκε την 1η Οκτωβρίου 2019, με θύμα τον 62χρονο πεζό, Πέτρο Πέτρου, επιθεωρητή Φιλολογικών Μαθημάτων του Υπουργείου Παιδείας, ο οποίος βρήκε τραγικό θάνατο ενώ διασταύρωνε επί της Οδού 1ης Απριλίου, στην Αγία Φύλα Λεμεσού. Αιτία του θανατηφόρου, ο ελλιπής φωτισμός στο δρόμο όπως και το γεγονός ότι το θύμα έφερε σκούρα ρούχα. Μετά το δυστύχημα ο συγκεκριμένος δρόμος διαμορφώθηκε με νέους λαμπτήρες φωτισμού ενώ τοποθετήθηκε και κτιστή διαχωριστική νησίδα.

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού μετά από ακροαματική διαδικασία, αθώωσε και απάλλαξε τον 41χρονο κατηγορούμενο οδηγό, σημειώνοντας ότι η Κατηγορούσα Αρχή απέτυχε να αποδείξει πέραν πάσης λογικής αμφιβολίας το αδίκημα της πρόκλησης θανάτου λόγω αλόγιστης, απερίσκεπτης ή επικίνδυνης πράξης που αντιμετώπιζε ο κατηγορούμενος.

Στην απόφασή του ο δικαστής, Κυριάκος Γεωργίου, επεσήμανε ότι το δυστύχημα εμπίπτει στην κατηγορία του αναπόφευκτου. Σημείωσε ότι ο κατηγορούμενος οδηγούσε εντός του ορίου ταχύτητας της περιοχής και βρισκόταν εντός της λωρίδας πορείας του.«Τίποτα στην οδηγική του συμπεριφορά δεν καταδεικνύει ότι οδηγούσε επικίνδυνα».

Μεταξύ άλλων, γίνεται αναφορά ότιο δρόμος δεν είχε επαρκή φωτισμό κάτι που είχε αναφερθεί και από τους κατοίκους της περιοχής ενώ σήμερα έχει αλλάξει ο φωτισμός,έχουν τοποθετηθεί λαμπτήρες νέου τύπου και νησίδα. Να σημειωθεί ότι το θύμα διασταύρωνε το δρόμο διαγώνια, φορούσε σκούρα ρούχα και ο κατηγορούμενος οδηγός τον κτύπησε με το όχημά του. «Η οδήγηση του κατηγορούμενου δεν δημιουργούσε εμφανή κίνδυνο για τον πεζό», επισημαίνεται στην απόφαση, εξηγώντας ότι δεν τέθηκε από την Κατηγορούσα Αρχή οποιαδήποτε μαρτυρία ότιο 41χρονος οδηγός έχει στραμμένη την προσοχή του εκτός του δρόμου ή ήταν απασχολημένος.

Το Δικαστήριο έλαβε υπόψη του όλους τους παράγοντες που συνέβαλαν στο δυστύχημα, όπως ο μη επαρκής φωτισμός, τα σκούρα ρούχα που φορούσε το θύμα και την ταχύτητα του οχήματος. Δικαιολογώντας την απόφαση ότι το δυστύχημα εμπίπτει στην κατηγορία του αναπόφευκτου, το Δικαστήριο υπογράμμισε ότι «σύμφωνα με τη μαρτυρία των εμπειρογνωμόνων και με βάση τους υπολογισμούς τους – ότι ο οδηγός είχε 2 δευτερόλεπτα αντίδρασης – εάν ο κατηγορούμενος αντιλαμβανόταν τον πεζό και φρέναρε, και πάλι θα τον κτυπούσε, αφού το όχημά του θα ακινητοποιείτο μετά το σημείο σύγκρουσης».

Τον κατηγορούμενο εκπροσώπησαν οι δικηγόροι, Αντώνης Αντωνίου και Ανδρέας Κορομίας.

Philenews.com

You may also like

Add Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More