Friday, September 20, 2024
Home » Θανάσης Τσώκος: Καταγγέλλει τον ΥΠΕΣ και τον Πρόεδρο του ΡΙΚ για την υπόθεση της Ευδοκίας Λοΐζου

Θανάσης Τσώκος: Καταγγέλλει τον ΥΠΕΣ και τον Πρόεδρο του ΡΙΚ για την υπόθεση της Ευδοκίας Λοΐζου

0 comments

Θανάσης Τσώκος: Καταγγέλλει τον ΥΠΕΣ και τον Πρόεδρο του ΡΙΚ για την υπόθεση της Ευδοκίας Λοΐζου

Σε καταγγελία προχώρησε στις 29/5/2024 στην Ελεγκτική Υπηρεσία, στηνΑρχή κατά της Διαφθοράς και στην κοινοβουλευτική Επιτροπή Ελέγχου, ο γενικός διευθυντής του ΡΙΚ Θανάσης Τσώκος εναντίον του Υπουργού Εσωτερικών και του προέδρου του Ιδρύματος για την υπόθεση της αποζημίωσης προς την Ευδοκία Λοΐζου.

Η καταγγελία προέκυψε μετά την απόφαση του Ιδρύματος να μην εφεσιβάλλει την υπέρ της Ευδοκίας Λοΐζου απόφαση του δικαστηρίου. Ο γενικός διευθυντής υποστηρίζει ότι η απόφαση αυτή λήφθηκε παρά τη νομική συμβουλή από το δικηγόρο του Ιδρύματος να προχωρήσει σε έφεση εναντίον της απόφασης και επομένως προκύπτει θέμα διαφθοράς. Σημειώνεται ότι και ο κ. Τσώκος διαφώνησε με την απόφαση του διοικητικού συμβουλίου.

Πριν τη λήψη απόφασης,υπήρξε παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη προς το διοικητικό συμβούλιο του ΡΙΚ με σκοπό να μην προχωρήσει σε έφεση κατά της καταδικαστικής απόφασης του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας.

Υπενθυμίζεται ότι το Επαρχιακό Δικαστήριο δικαίωσε την Ευδοκία Λοΐζου, επιδικάζοντας αποζημιώσεις ύψους πέραν του ενός εκατομμυρίου ευρώ, αφού αναγνώρισε ότι η δημοσιογράφος παρουσιάζει συμπτώματα συμβατά με ιογενή εγκεφαλίτιδα, τα οποία προκλήθηκαν από τις συνθήκες εργασίας στο ΡΙΚ. Σημειώνεται ότι εκδικάστηκανειδικές και γενικές αποζημιώσεις που φθάνουν τις €925.000 πλέον οι τόκοι και τα δικηγορικά έξοδα.

Σε μια άλλη εξέλιξη πιάνει δουλειά η ερευνώσα λειτουργός για τη διεξαγωγή πειθαρχικής έρευνας σε βάρος του γενικού διευθυντή του ΡΙΚ με σκοπό την εξέταση καταγγελιών και την ενδεχόμενη διάπραξη πειθαρχικών αδικημάτων. Προηγήθηκε η παραλαβή της επιστολής από τον κ. Τσώκο που τον ενημερώνει για την έναρξη της πειθαρχικής διαδικασίας εναντίον του.

Σημειώνεται ότι οι καταγγελίες προέρχονται από την Ελεγκτική Υπηρεσία σχετικά με την αγορά υπηρεσιών διαδικτυακής πλατφόρμας, την Επίτροπο Διοικήσεως για το εργασιακό περιβάλλον στο Ίδρυμα, αλλά και καταγγελίες που προέρχονται από υπαλλήλους του ΡΙΚ για αγνόηση προειδοποίησης για υπό εκκόλαψη σκάνδαλο, επιστολή εκφοβισμού, χρήση υπηρεσιακού οχήματος.

Επίσης, υπάρχουν καταγγελίες για τις οποίες έχει ετοιμαστεί πόρισμα εσωτερικής ελέγκτριας, όπως ο έλεγχος στοιχείων σχετικά με την αγορά υπηρεσίας μοντάζ για τηλεοπτική σειρά, προβλήματα που προέκυψαν κατά την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών και διοργάνωση συναυλίας με μη δέοντα τρόπο. H απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για πειθαρχική έρευνα στον γενικό διευθυντή λήφθηκε στις 30/4/2024.

Μετά και την εξέλιξη αυτή σήμερα συνέρχεται εκτάκτως τοδιοικητικό συμβούλιο του ΡΙΚ για να θέσει σε διαθεσιμότητα τον Θανάση Τσώκο, για όσο καιρό διαρκεί η πειθαρχική έρευνα, ενώ παράλληλα θα εξεταστεί αίτημα για διορισμό αναπληρωτή διευθυντή.

Σημειώνεται πως σε περίπτωση που δεν γίνει κατορθωτό κάτι τέτοιο, το διοικητικό συμβούλιο θα αποταθεί στον υπουργό Εσωτερικών προκειμένου να λάβει την σχετική απόφαση και να καλύψει το κενό.

Philenews.com

You may also like

Add Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More