Wednesday, October 2, 2024
Home » Η Κύπρος επέλεξε πλευρά της ιστορίας και επέλεξε την σωστή

Η Κύπρος επέλεξε πλευρά της ιστορίας και επέλεξε την σωστή

0 comments

Συγκινητική η στήριξη στους Παλαιστίνιους που υποφέρουν και πληρώνουν βαρύ φόρο αίματος από τα χτυπήματα του Ισραήλ. Παρόμοια και η συμπάθεια μας για τους πολίτες του Λιβάνου.

Του Μανώλη Καλατζή

Ωστόσο αυτή η ευαισθησία όχι μόνο δεν πείθει, αλλά γεννάει και πολλά ερωτηματικά για την υποκρισία όσων βλέπουν την κατάσταση στη γειτονιά μας μόνο με το ένα μάτι.

Advertisement

Τόσα χρόνια που το Ιράν, μέσω της Χαμάς και της Χεζμπολάχ εκτόξευαν ρουκέτες κατά του Ισραήλ, γιατί δεν έγινε μια εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από την ιρανική πρεσβεία; Γιατί κανείς δεν διαδήλωσε, για να επιδείξει αλληλεγγύη και συμπάθεια στους Ισραηλινούς, οι οποίοι μέρα παρά μέρα κρύβονταν στα καταφύγια;

Γιατί δεν ξεχύθηκαν, οι αλα καρτ ειρηνιστές, στους δρόμους, πέρυσι τον Οκτώβριο όταν η Χαμάς έσφαζε, έκαιγε, απήγαγε και βίαζε ανυποψίαστους νεαρούς Ισραηλινούς;

Γιατί τόσα χρόνια δεν οργανώθηκε κάποιο κίνημα άσκησης πίεσης στο Ιράν και τους δορυφόρους του, να σταματήσουν τις εκτελέσεις ομοφυλοφίλων, τον πετροβολισμό γυναικών, τις συλλήψεις κοριτσιών που δεν φορούσαν μαντήλα και την καταπίεση στους πολίτες που βρισκόντουσαν και βρίσκονται κάτω από τον έλεγχο ενός στυγνού θεοκρατικού καθεστώτος;

Να σας πω γιατί. Γιατί δεν δίνουν δεκάρα ούτε για τους Παλαιστίνιους, ούτε για την ειρήνη, ούτε για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Το μόνο που τους απασχολεί, είναι να βρίσκονται στο πλευρό όσων είναι απέναντι από τη Δύση.

Εισβάλλει η Ρωσία στην Ουκρανία και αυτοί πήγαν έξω από τις βρετανικές βάσεις να διαμαρτυρηθούν. Λόγω παράδοσης και κεκτημένης ταχύτητας στη ρωσική πρεσβεία πάνε, είτε για να πάρουν γραμμή είτε για να προσκυνήσουν.

Χτυπάει το Ισραήλ την Χεζμπολάχ, πάλι έξω από τις βρετανικές βάσεις διαμαρτύρονται. Η πρεσβεία του Ισραήλ δεν τους ενδιαφέρει γιατί δεν προσφέρεται ως αντιδυτικό σύμβολο από μόνη της.

Σφάζει η Χαμάς; Μούγκα. Ρίχνει πυραύλους η Χεζμπολάχ; Νεκρική σιγή. Απαντάει τι Ισραήλ; Φταίνε οι Αμερικάνοι και η ΕΕ.

Έχει στήσει κρεατομηχανή η Ρωσία στην Ουκρανία; Φταίει η Δύση και το ΝΑΤΟ.

Εν τω μεταξύ είναι οι ίδιοι άνθρωποι, οι οποίοι για να φαίνονται πολλοί έχουν κάνει 100 οργανώσεις και περιφέρονται από διαμαρτυρία σε διαμαρτυρία, μαζί με μερικούς γραφικούς που απλώς είδαν φως και μπήκαν.

Τα αντιδυτικά σύνδρομα δεν είναι της μόδας πλέον. Η Κύπρος έχει επιλέξει πλευρά της ιστορίας και επέλεξε την σωστή.

Πηγή: Cyprus Times

You may also like

Add Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise