Sunday, September 8, 2024
Home » Η Κερύνεια Ζει και μας Καρτερεί: Συγκίνηση στην εκδήλωση που διοργάνωσαν Blue Heart και Αδούλωτη Κερύνεια (pics-video)

Η Κερύνεια Ζει και μας Καρτερεί: Συγκίνηση στην εκδήλωση που διοργάνωσαν Blue Heart και Αδούλωτη Κερύνεια (pics-video)

0 comments

Συγκίνηση στην εκδήλωση μνήμης που συνδιοργάνωσαν Blue Heart Foundation και Σωματείο Αδούλωτη Κερύνεια στη Λεμεσό με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την τουρκική εισβολή – Άναμμα κεριών και λαμπαδηφορία στη μαρίνα της πόλης – Παράδοση φλόγας στον κυβερνήτη του Κερύνεια-Ελευθερία

50 χρόνια είναι πολλά. Όμως η ελπίδα δε σβήνει. Η ελπίδα για απελευθέρωση. Η ελπίδα για επιστροφή στην αγαπημένη Κερύνεια

Για αυτό το μεγάλο όνειρο συγκεντρώθηκαν οι Κερυνειώτες στη Λεμεσό, το Σάββατο που μας πέρασε, ανήμερα της συμπλήρωσης 50 χρόνων από την τουρκική εισβολή.

Την εκδήλωση μνήμης με σύνθημα Η Κερύνεια Ζει και μας Καρτερεί, διοργάνωσαν από κοινού το BlueHeartFoundation και το προσφυγικό σωματείο Αδούλωτη Κερύνεια.

Δεκάδες Κερυνειώτες και όχι μόνο, με μπροστάρισσα τη Χαρίτα Μάντολες μια γυναίκα σύμβολο για τον τόπο μας, συμμετείχαν σε συμβολικό άναμμα κεριών στην Πλατεία Ηρώων στη Λεμεσό προς τιμήν των νεκρών και αγνοούμενων μας. Ακολούθησε λαμπαδηφορία προς τη μαρίνα της πόλης όπου βρίσκεται το καράβι της Κερύνειας, ομοίωμα του αρχαίου καραβιού (4ος αι. π.Χ.) που ανακαλύφθηκε από τον Ανδρέα Καριόλου το 1965 στην κατεχόμενη σήμερα Κερύνεια.

Εκεί, οι λαμπαδηφόροι πρόσφεραν στον κυβερνήτη του καραβιού τη φλόγα της ελπίδας για συνέχιση του αγώνα.

Δείτε Εικόνες από την εκδήλωση μνήμης

1 του 17

Όλες οι δράσεις, εκπαιδεύσεις και εκδηλώσεις, πραγματοποιούνται με την πολύτιμη αρωγή των υποστηρικτών του Blue Heart: Signet, Island Oil Holdings, Dynatron, Hellenic Bank, Laiko Cosmos Trading, Remedica, Meridian, VIA Design Studio, A&P Christofi Bros Constructions, YK Ioannou.

Πηγή: Cyprus Times

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More