Friday, September 20, 2024
Home » Η Καρδιά του Μάγκα!

Η Καρδιά του Μάγκα!

0 comments

Η Καρδιά του Μάγκα!

Η πολιτιστική πρωτοβουλία της οικογένειας του Οινομαγειρείου Η Καρδιά του Μάγκα ξεκίνησε τις εργασίες της το 2017 στην Παλλουριώτισσα Λευκωσίας και από τότε μέχρι σήμερα επιμένει να εργάζεται με συνέπεια από Τετάρτη βράδυ μέχρι Σάββατο βράδυ και Κυριακή μεσημέρι προτείνοντας για την ελληνότροπη ψυχαγωγία και διασκέδαση του φιλόμουσου κοινού, το λαϊκό μας τραγούδι.

Τρία διαφορετικά μουσικά σύνολα (Λαϊκό συγκρότημα Η Καρδιά του Μάγκα – ΛευκΩδεία – Λαϊκή Τετρακτύς) που μελετούν την απύθμενη εργογραφία του λαϊκού μουσικοποιητικού μας πολιτισμού και εντοπίζουν σε διαφορετικές περιόδους της παραγωγής και ανθοφορίας του τον προηγούμενο αιώνα, δημοσιεύουν τις μουσικές εργασίες τους εβδομαδιαία και ολόχρονα παιανίζοντας ρεμπέτικα και λαϊκά τραγούδια από το πάλκο της Καρδιάς του Μάγκα δίχως την υποστήριξη μικροφώνων – μεγάφωνων. Το ζητούμενο είναι η έμπρακτη επιβεβαίωση του εκκλησιαστικού γεγονότος (σχέσης και από κοινού συμμετοχής μουσικού πομπού και δέκτη, μουσικών δηλαδή και φίλων επισκεπτών) του λαϊκού μας τραγουδιού στον φυσικό του χώρο, την ταβέρνα, καθώς και η διαφύλαξη της συλλογικής εμπειρίας στην ζώσα μουσική μας παράδοση σήμερα.

Advertisement

Λειτουργώντας ως κέντρο διάσωσης του μουσικοποιητικού μας λαϊκού πολιτισμού και των παραδοσιακών ελληνικών συνηθειών στην ψυχαγωγία και διασκέδαση, H Καρδιά του Μάγκα αποτελεί σημείο συσπείρωσης όλων των κοινωνικών δυνάμεων που αγαπούν την λαϊκή μουσική μας παράδοση.

Εκτός από το μουσικό πρόσημο που χαρακτηρίζει το Οινομαγειρείο Η Καρδιά του Μάγκα, το αγαπημένο στέκι αποτελεί προορισμό για ποιοτική έξοδο και για τους ξακουστούς, χειροποίητους, παραδοσιακούς κυπριακούς μεζέδες του οι οποίοι ακολουθούν την παραδοσιακή λογική της ποσότητας σε συνδυασμό με την εξαιρετική ποιότητα και την προσιτή τιμή. Η Καρδιά του Μάγκα το 2022 βραβεύτηκε με το GOLD TASTE AWARD ως η καλύτερη κυπριακή ταβέρνα στην Λευκωσία από τον θεσμό BEST CYPRUS FOOD AWARDS για τις υψηλής ποιότητας υπηρεσίες που προσφέρει στους αγαπητούς επισκέπτες.

Η αγάπη του φιλόμουσου και μερακλήδικου κοινού από όλες τις επαρχίες της Κύπρου ενισχύει την ευθύνη της οικογένειας του Οινομαγειρείου Η Καρδιά του Μάγκα για να επιμείνει με τον ίδιο αγωνιστικό παλμό να προσφέρει αυτή την πρόταση στην ψυχαγωγία και την διασκέδαση. Οι τιμές παραμένουν ευπρόσιτες για όλους και ο κυπριακός μεζές μαζί με την μικρή χρέωση ζωντανής μουσικής είναι στα 22 ευρώ/άτομο.

Το ζεστό και ατμοσφαιρικό περιβάλλον που δημιουργούν το αυθεντικό ελληνικό λαϊκό μας τραγούδι και η ξεχωριστή σε γνήσιες γεύσεις κυπριακή παραδοσιακή κουζίνα, συμπληρώνει εκτός από την διακόσμηση και η πρόθυμη και χαμογελαστή εξυπηρέτηση. Στον χώρο φιλοξενείται μόνιμη έκθεση πυροζωγραφικής του Θεσσαλονικιού λαϊκού τραγουδιστή και εικαστικού Λάκη Ξανθόπουλου και στους τοίχους ο παρατηρητικός επισκέπτης θαυμάζει περισσότερα από 50 ξύλινα πορτρέτα σημαντικών πρωταγωνιστών του λαϊκού μας μουσικού πολιτισμού που τον υποδέχονται, τον εγκλιματίζουν και τον προϊδεάζουν σχετικά με την πολιτιστική ταυτότητα του χώρου.

Το Οινομαγειρείο Η Καρδιά του Μάγκα εδρεύει στην Παλλουριώτισσα – Λευκωσία, οδός Τρικώμου, στον προσφυγικό συνοικισμό Αγίου Γεωργίου και υποδέχεται τους αγαπητούς επισκέπτες από Τετάρτη βράδυ μέχρι Σάββατο βράδυ και Κυριακή μεσημέρι, πάντοτε μετά της συνοδείας αυθεντικού λαϊκού τραγουδιού. Οι χειροποίητοι παραδοσιακοί μεζέδες μαζί με τα σπιτικά μαγειρευτά φαγητά και ξακουστά πιάτα ημέρας, συνθέτουν το τρίπτυχο της γευστικής απόλαυσης για μικρούς και μεγάλους. Σημαντικοί λαϊκοί καλλιτέχνες από Ελλάδα έχουν φιλοξενηθεί στο παρελθόν σε ξεχωριστές εκδηλώσεις και αρκετές έχουν ήδη δρομολογηθεί για το άμεσο μέλλον.

Προκρατήστε τις θέσεις σας εγκαίρως στο 97892848.

RemasterDirector_1a5c03258

Cyprus Times

You may also like

Add Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More