Friday, September 20, 2024
Home » Η ΕΕ δίπλα στην Κύπρο – Στάληκαν δύο Canadair από Ελλάδα μέσω του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας

Η ΕΕ δίπλα στην Κύπρο – Στάληκαν δύο Canadair από Ελλάδα μέσω του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας

0 comments

Η ΕΕ δίπλα στην Κύπρο – Στάληκαν δύο Canadair από Ελλάδα μέσω του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας

Μετά από αίτημα για βοήθεια από την Κύπρο μέσω του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας της ΕΕ, η Ελλάδα απέστειλε δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη για να βοηθήσουν στην καταπολέμηση των πυρκαγιών, που ξέσπασαν στην περιοχή της Πάφου.

Συγκεκριμένα η Ελλάδα απέστειλε δύο Canadair CL-415, για να συνδράμουν στις πυρκαγιές, που έπληξαν την περιοχή της Πάφου, με εντολή του Υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κικίλια.

Αυτή ήταν η πρώτη χρήση του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας της ΕΕ, κατά τη διάρκεια της εποχής υψηλής επικινδυνότητας για δασικές πυρκαγιές.

Συνολικά, ως μέρος των μέτρων ετοιμότητας για την εποχή υψηλής επικινδυνότητας για δασικές πυρκαγιές, η ΕΕ έχει δημιουργήσειστόλο με 32 πυροσβεστικά μέσα εναέριας πυρόσβεσης και 556 πυροσβέστες, προτοποθετημένους σε όλη την Ευρώπη.

Επιπλέον, η ΕΕ υποστηρίζει επί του παρόντος 8 έργα πρόληψης των δασικών πυρκαγιών, ενισχύοντας τις εθνικές ικανότητες ανθεκτικότητας στις δασικές πυρκαγιές.

Σε δηλώσεις του ο Επίτροπος για τη Διαχείριση Κρίσεων, Janez Lenarčič , ανέφερε ότι ευχαριστεί την Ελλάδα για την ταχεία ανταπόκρισή της στη βοήθεια της Κύπρου για την καταπολέμηση των πυρκαγιών στην περιοχή της Πάφου με την ανάπτυξη δύο πυροσβεστικών αεροσκαφών. «Αυτή είναι η αλληλεγγύη της ΕΕ στην πράξη».

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το Κέντρο Συντονισμού Αντιμετώπισης Έκτακτης Ανάγκης της ΕΕ παρακολουθεί στενά την κατάσταση κι είναι έτοιμο να παράσχει πρόσθετη βοήθεια κατόπιν αιτήματος.

Philenews.com

You may also like

Add Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More