Saturday, October 5, 2024
Home » ΗΠΑ: Αθωώθηκε έπειτα από 48 χρόνια στη φυλακή για φόνο που δεν διέπραξε

ΗΠΑ: Αθωώθηκε έπειτα από 48 χρόνια στη φυλακή για φόνο που δεν διέπραξε

0 comments

ΗΠΑ: Αθωώθηκε έπειτα από 48 χρόνια στη φυλακή για φόνο που δεν διέπραξε

Γράφτηκε στην ιστορία των ΗΠΑ ως ο άνθρωπος που πέρασε το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα στη φυλακή προτού αθωωθεί

Ανδρας71 ετών αθωώθηκε χθες Τρίτη από δικαστήριο στην αμερικανική πολιτεία Οκλαχόμα, αφού παρέμεινε σχεδόν μισό αιώνα πίσω από τα σίδερα για φόνο που δεν διέπραξε.

Advertisement

Ο Γκλεν Σίμονς, Αφροαμερικανός, είναι πλέον, στην ιστορία των ΗΠΑ, ο άνθρωπος που πέρασε το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα στη φυλακή προτού αθωωθεί, σύμφωνα με το εθνικό μητρώο αθωώσεων.

“Justice was done today.”
-Glynn Simmons pic.twitter.com/merHScM6dM

— Ali Meyer (@amanchor) December 19, 2023

Μαζί με άλλον έναν άνδρα, τον Ντον Ρόμπερτς, είχαν καταδικαστεί σε θάνατο το 1975 για τον φόνο υπαλλήλου κάβας, 30 ετών, κατά τη διάρκεια ληστείας στην πόλη Εντμοντ, στην Οκλαχόμα. Κατόπιν η ποινή τους μετατράπηκε σε ισόβιακάθειρξη.

Η καταδίκη των δύο ανδρών βασίστηκε στηνκατάθεση πελάτισσας του καταστήματος, έφηβης η οποία τραυματίστηκε στο κεφάλι από σφαίρα κατά τη διάρκεια της ληστείας, αλλά επέζησε.

Glynn Simmons exonerated after 48 years in prison for murder he did not commit https://t.co/q9ZeDsmuVk via @nypost

— Ko-fit 🇬🇭 🇺🇸 (@Kofit16) December 20, 2023

Η έφηβη τους αναγνώρισε ανάμεσα σε άλλους υπόπτους που της παρουσίασαν αστυνομικοί, όμως μεταγενέστερη έρευνα έθεσε υπό αμφισβήτηση την αξιοπιστία της αναγνώρισης.

Κατά τη διάρκεια της αρχικής δίκης,οι κατηγορούμενοι κατέθεσαν πως δεν βρίσκονταν καν στην Οκλαχόμα την ημέρα που διαπράχθηκε η δολοφονία.

Κρίθηκε αθώος

Ο Γκλεν Σίμονς αποφυλακίστηκε τον Ιούλιο, έπειτα από 48 χρόνια, έναν μήνα και 18 ημέρες στη φυλακή. Κρίθηκε αθώος χθες Τρίτη από δικαστήριο στην Οκλαχόμα, που ακύρωσε την καταδίκη του.

Man Cleared of Murder After More Than 48 Years in Prison. Glynn Simmons, 70, exonerated after serving the longest wrongful sentence in the US. #WrongfulConviction#JusticeDelayed [https://t.co/lKARBTmlQk]

— Hourly News (@News_Timing) December 21, 2023

«Αυτή είναι μια μέρα που περιμέναμε πολύ, πάρα πολύ καιρό», συνόψισε ο κ. Σίμονς μιλώντας στον Τύπο. «Μπορούμε να πούμε πως αποδόθηκε δικαιοσύνη σήμερα — επιτέλους».

Ο άλλος άνδρας που είχε καταδικαστεί για την υπόθεση αυτή, ο Ντον Ρόμπερτς, αφέθηκε ελεύθερος το 2008, σύμφωνα με το εθνικό μητρώο αθωώσεων.

Ο Γκλεν Σίμονς ενδέχεται πλέον ναδικαιούται αποζημίωση. «Ο,τι έγινε έγινε, αλλά πρέπει να υπάρξει λογοδοσία» και αποκατάσταση, έκρινε.

Πηγή: ΑΠΕ

Cyprus Times

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More