Thursday, July 11, 2024
Home » Ζητά άμεση εγκατάσταση κλιματιστικών η ΠΟΕΔ – «Ακατάλληλες συνθήκες διδασκαλίας»

Ζητά άμεση εγκατάσταση κλιματιστικών η ΠΟΕΔ – «Ακατάλληλες συνθήκες διδασκαλίας»

0 comment

Ζητά άμεση εγκατάσταση κλιματιστικών η ΠΟΕΔ – «Ακατάλληλες συνθήκες διδασκαλίας»

Από το Δημοτικό Σχολείο Λυμπιών επέλεξε η ΠΟΕΔ να προβεί σε δηλώσεις για τις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν στις περισσότερες σχολικές αίθουσες λόγω του καύσωνα.

Κι αυτό διότι πρόκειται για ένα από τα σχολεία που όχι μόνο δεν έχουν κλιματιστικά αλλά ούτε καν αίθουσα πολλαπλών χρήσεων για να μπορούν μαθητές κι εκπαιδευτικοί να τη χρησιμοποιούν σαν μία λύση σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση.

Σε δηλώσεις της η πρόεδρος της ΠΟΕΔ, Μύρια Βασιλείου, επεσήμανε ότι οι πολύ ψηλές θερμοκρασίες σε συνδυασμό με τη σκόνη και την υγρασίαδημιουργούν τις πλέον ακατάλληλες συνθήκες για παιδιά και προσωπικό κι εκτός από τη διαδικασία της μάθησης που επηρεάζεται, τίθεται σε σοβαρό κίνδυνο και η υγεία τους.

Ξεκάθαρα η ΠΟΕΔ τονίζει ότι η λύση στο ζήτημα αυτό, το οποίο ταλανίζει χρόνια, είναι η άμεση εγκατάσταση κλιματιστικώνκαι όχι όσα προτείνει το υπουργείο Παιδείας σαν μέτρα. Αντιηλιακό, νερό και αποφυγή του μαθήματος της Φυσικής Αγωγής δεν μπορούν να αποτελούν μέτρα αντιμετώπισης του καύσωνα.

Παράλληλα, η κ. Βασιλείου έθεσε εκ νέου τη θέση της οργάνωσης των δασκάλων για διακοπή μαθημάτων και κλείσιμο σχολείων, ξεκαθαρίζοντας πως δεν είναι αυτοσκοπός, ωστόσο πρέπει να εξεταστούν σαν λύσεις κυρίως σε ακραίες κλιματολογικές συνθήκες οι οποίες επηρεάζουν την υγεία και την ασφάλεια μαθητών, εκπαιδευτικών και βοηθητικού προσωπικού.

Από πλευράς των οργανωμένων γονέων Δημοτικής και Προδημοτικής Εκπαίδευσης, οι Κώστας Τζιούβας και Γιώργος Κυβιδιώτης, επεσήμαναν ότι το κλείσιμο σχολείων δεν είναι λύση καθώς πολλοί γονείς δεν μπορούν να αφήσουν τα παιδιά τους κάπου, ούτε να χάσουν το μεροκάματό τους, καταλήγοντας στο ότι η λύση είναι μία: Το υπουργείο Παιδείας πρέπει άμεσα να προχωρήσει στην εγκατάσταση κλιματιστικών.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε, τόσο από την ΠΟΕΔ, όσο κι από τους εκπροσώπους των γονέων, στα θερινά σχολεία τα οποία θα αρχίσουν τη λειτουργία τους ως ολοήμερα σε μερικές μέρες. Τόνισαν ότι είναι απάνθρωπο τα παιδιά να βρίσκονται σε αυτές τις συνθήκες στις 2 και στις 3 το μεσημέρι, χωρίς να υπάρχουν λύσεις στο πρόβλημα.

Αναφορικά με το τριετές χρονοδιάγραμμα του Υπουργείου για την εγκατάσταση των κλιματιστικών στα σχολεία, ΠΟΕΔ και γονείς, θεωρούν πως θα πρέπει να αναθεωρηθεί και φυσικά, να επισπευθεί.

Philenews.com

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More