Tuesday, September 17, 2024
Home » Ζήτησε συνάντηση με ΠΙΣ η ΠΟΓΟ μετά την ενοχή γιατρού για άσεμνες πράξεις σε βάρος ασθενή

Ζήτησε συνάντηση με ΠΙΣ η ΠΟΓΟ μετά την ενοχή γιατρού για άσεμνες πράξεις σε βάρος ασθενή

0 comments

Ζήτησε συνάντηση με ΠΙΣ η ΠΟΓΟ μετά την ενοχή γιατρού για άσεμνες πράξεις σε βάρος ασθενή

Ζήτησε συνάντηση με ΠΙΣ η ΠΟΓΟ μετά την ενοχή γιατρού για άσεμνες πράξεις σε βάρος ασθενή – Υπερτονίζει το θάρρος, την δύναμη και την επιμονή της γυναίκας

Η απόφαση της να καταγγείλει αλλά και η δικαίωση της από το Δικαστήριο θα αποτελούν παράδειγμα για όσες βρέθηκαν ή θα βρεθούν στην ίδια θέση, λέει η ΠΟΓΟ για την ενοχή γιατρού για άσεμνες πράξεις σε βάρος ασθενή.

Advertisement

  • Ένοχος 62χρονος γιατρός για άσεμνες πράξεις σε βάρος ασθενή. Πειθαρχική έρευνα από ΠΙΣ

Σε ανακοίνωση υπερτονίζει το θάρρος, την δύναμη και την επιμονή της γυναίκας, ενώ ζήτησε ήδη συνάντηση με τον ΠΙΣ.

Αναλυτικά:

Χθες, γιατρός κρίθηκε ένοχος από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας για άσεμνη επίθεση εναντίον γυναίκας ασθενούς.

Σήμερα:

1. Θέλουμε να υπερτονίσουμε το θάρρος, τη δύναμη, την επιμονή της γυναίκας που προέβη στην καταγγελία. Γνωρίζουμε καλά τις δυσκολίες που μπορεί να αντιμετωπίσουν οι γυναίκες που υπόκεινται τέτοιου είδους εγκλήματα. Χρειάζεται ψυχικό σθένος για να αναμετρηθεί κάποια, τόσο με τον κοινωνικό στιγματισμό όσο και με τα εμπόδια που θα εμφανιστούν εντός του συστήματος εφαρμογής του νόμου και επιβολής της Δικαιοσύνης. Η απόφαση της να καταγγείλει αλλά και η δικαίωση της από το Δικαστήριο θα αποτελούν παράδειγμα για όσες βρέθηκαν ή θα βρεθούν στην ίδια θέση. Μέσα από αυτή τη δύσκολη διαδικασία, η γυναίκα αυτή στέλνει στην κοινωνία το μήνυμα πως αυτές οι πράξεις δεν γίνονται αποδεκτές και οι εγκληματίες πρέπει να τιμωρούνται.

2. Αναρωτιόμαστε κατά πόσο ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος είναι ενημερωμένος για αυτή την εξέλιξη. Αν ναι τότε προτίθενται να λάβουν μέτρα έτσι ώστε να απαγορευτεί η άσκηση του επαγγέλματος σε γιατρούς που κρίνονται ένοχοι για σεξουαλικής φύσης αδικήματα; Σημειώνουμε ότι ο ένοχος στην εν λόγω υπόθεση έχει κριθεί ένοχος για παρόμοιο αδίκημα στο παρελθόν και συνέχισε να ασκεί το επάγγελμα του.

Ως Γυναικείο Κίνημα ΠΟΓΟ, έχουμε ήδη ζητήσει συνάντηση με τον Παγκύπριο Ιατρικό Σύλλογο έτσι ώστε να συζητήσουμε το θέμα και πρόκειται να εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια για να σταματήσει αυτή η ανεπίτρεπτη πρακτική.

Cyprus Times

You may also like

Add Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More