Monday, September 16, 2024
Home » Επιστολή Αποστόλου προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας: Ίσες ευκαιρίες για αθλητές με αναπηρία

Επιστολή Αποστόλου προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας: Ίσες ευκαιρίες για αθλητές με αναπηρία

0 comments

« Η Κύπρος είναι μια από τις τελευταίες ευρωπαϊκές χώρες που διαχωρίζει τις χαριστικές παροχές αλλά και σχεδιασμούς κινήτρων και ταλέντων που δίνει στους Ολυμπιονίκες, Παγκοσμιονίκες και αθλητές με ψηλές επιδόσεις σε αθλητές με ή χωρίς αναπηρία» – Επιστολή Ανδρέα Αποστόλου προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας –

Οπισθοδρόμηση και μελανό σημείο για την Κύπρο, χαρακτηρίζει ο βουλευτής της ΕΔΕΚ Ανδρέας Αποστόλου, την επιμονή να διαχωρίζονται οι αθλητές με και χωρίς αναπηρία.

Advertisement

Το συγκεκριμένο θίγει μέσω επιστολής του με παραλήπτη τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο Βουλευτής, με αφορμή τη συμμετοχή και τις επιτυχίες των αθλητών και αθλητριών μας στους Παραολυμπιακούς Αγώνες.

Στην επιστολή του, ο Ανδρέας Αποστόλου αναφέρεται σε απαράδεκτη διάκριση εναντίον των αθλητών μας με αναπηρίες.

«Θα ήθελα να σας καταθέσω την άποψη μου για μια απαράδεκτη διάκριση εναντίον των αθλητών μας με αναπηρίες που δυστυχώς συνεχίζει εν έτη 2024 να υφίσταται σε ένα ευρωπαϊκό κράτος, τη χώρα μας. Είμαι βέβαιος πως γνωρίζετε προσωπικά ότιη Κύπρος είναι μια από τις τελευταίες ευρωπαϊκές χώρες που διαχωρίζει τις χαριστικές παροχές αλλά και σχεδιασμούς κινήτρων και ταλέντων που δίνει στους Ολυμπιονίκες, Παγκοσμιονίκες και αθλητές με ψηλές επιδόσεις σε αθλητές με ή χωρίς αναπηρία.

Είμαι βέβαιος πως γνωρίζετε πως η συντριπτική πλειοψηφία των ανεπτυγμένων χωρών έχει καταργήσει αυτή την μεγάλη αδικία και διάκριση. Η επιμονή της Κυπριακής Δημοκρατίας να διαχωρίζει τους αθλητές με και χωρίς αναπηρία αποτελεί οπισθοδρόμηση και μελανό σημείο στις προσπάθειες μας για συμπερίληψη των συνανθρώπων μας με αναπηρίες» αναφέρει επίσης στην επιστολή του.

Και καλεί τον Πρόεδρο όπως συμπεριλάβει στον κρατικό προϋπολογισμό του 2025 κονδύλι ώστε ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού να μπορέσει να υλοποιήσει τα πιο πάνω και να αρθεί άμεσα αυτή η απαράδεκτη αδικία.

Πιο κάτω αυτούσια η επιστολή Αποστόλου προς τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη

Πηγή: Cyprus Times

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More