Home » Επανέρχονται οι δικηγόροι των μοναχών – Τα εκκλησιαστικά δικαστήρια δεν καλύπτονται από τον Περί Δικηγόρων Νόμο

Επανέρχονται οι δικηγόροι των μοναχών – Τα εκκλησιαστικά δικαστήρια δεν καλύπτονται από τον Περί Δικηγόρων Νόμο

0 comment

Επανέρχονται οι δικηγόροι των μοναχών – Τα εκκλησιαστικά δικαστήρια δεν καλύπτονται από τον Περί Δικηγόρων Νόμο

Με νέα ανακοίνωση επανέρχονται οι δικηγόροι των μοναχών της Μονής Οσίου Αββακούμ, μέσα από την οποία τονίζουν πως ο Δρ. Αναστάσιος Βαβούσκος, εκπροσωπεί τους μοναχούς υπό την ιδιότητά τους ως κληρικούς στην υπόθεση της Ιεράς Μονής Οσίου Αββακούμ ενώπιον των εκκλησιαστικών δικαστηρίων.

Εκφράζουν δε την πεποίθηση ότι η καταγγελία σε βάρος των δικηγόρων είναι ανυπόστατη ενώ η νομική εκπροσώπηση των μοναχών ενώπιον των εκκλησιαστικών δικαστηρίων δεν άπτονται της εφαρμογής του Νόμου περί Δικηγόρων της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ξεκαθαρίζουν δε πως τα εκκλησιαστικά δικαστήρια, ως δικαστήρια μη κατώτερα του ανωτάτου δικαστηρίου, δεν υπάγονται στο πεδίο εφαρμογής του συγκεκριμένου Νόμου, ενώ τονίζουν πως τα εκκλησιαστικά δικαστήρια εφαρμόζουν τον Καταστατικό χάρτη της Εκκλησίας της Κύπρου. Περεταίρω σημειώνουν πως κατά τις διαδικασίες των εκκλησιαστικών δικαστηρίων, ο κατηγορούμενος επιλέγει ως συνήγορο είτε κληρικό, είτε δικηγόρο πενταετούς πραγματικής ασκήσεως δικηγορικού λειτουργήματος στην Κύπρο.

«Αμφότεροι, λοιπόν οι δικηγόροι εκπροσωπούμε τους κληρικούς ενώπιον της εκκλησιαστικής δικαιοσύνης, συμφώνως προς τα προβλεπόμενα από τον Καταστατικό Χάρτη της Εκκλησίας της Κύπρου και ουδέν κώλυμα υπάρχει για τους δύο δικηγόρους, συνηγόρους των μοναχών να εκπροσωπούν αυτούς ενώπιον των οργάνων που υπηρετούν την εκκλησιαστική δικαιοσύνη στην Κύπρο» καταλήγει η ανακοίνωση

Philenews.com

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More