Ενστάσεις εκλογικών καταλόγων: Δήλωσαν ως κατοικία φαρμακείο, περίπτερο, γκαράζ και άδειο οικόπεδο
Τραγελαφικές περιπτώσεις και μετοικήσεις που βγάζουν μάτι εντόπισαν οι λειτουργοί του Υπουργείου Εσωτερικών και των Επαρχιακών Διοικήσεων, σε σχέση με τις αιτήσεις για μεταφορά εκλογικών δικαιωμάτων. Η διαδικασία εξέτασης των ενστάσεων που υποβλήθηκαν εναντίον των συμπληρωματικών εκλογικών καταλόγων της 2ας Απριλίου, ολοκληρώθηκε σήμερα και όπως έγινε γνωστό, ανοίγει ο δρόμος για διαδικασία ποινικών υποθέσεων για ψευδείς δηλώσεις.
Κατά τη διαδικασία των ενστάσεων διαπιστώθηκαν πράματα και θάματα αφήνοντας τους λειτουργούς με ανοικτό το στόμα και σε κάποιες των περιπτώσεων, τους ιδιοκτήτες να διερωτώνται ποιοι είναι αυτοί που δήλωσαν ως χώρο διαμονής, την κατοικία τους, χωρίς καν να τους γνωρίζουν.
Όπως πληροφορείται το philenews, κατά τον έλεγχο των ενστάσεων διαπιστώθηκαν περιπτώσεις που δηλώθηκαν ως χώρος διαμονής περίπτερο, φαρμακείο, κατάστημα ένδυσης, γκαράζ αυτοκινήτων ακόμη και άδειο χωράφι στην Αγία Φύλα και φυσικά κατοικίες που οι ένοικοι τους δεν είχαν ιδέα ότι δηλώθηκε η διεύθυνσή τους.
Συγκεκριμένα, σε κατοικία στην Αγία Φύλα δηλώθηκε ότι διαμένουν πέραν των 15 ψηφοφόρων, ωστόσο, κατά τον έλεγχο η ένοικος ανέφερε ότι μόνο εκείνη και το παιδί της μένουν εκεί. Άλλη μια κραυγαλέα περίπτωση αφορά κατοικία στη Μέσα Γειτονιά όπου δηλώθηκε ότι διαμένουν 6 Ευρωπαίοι πολίτες, εντούτοις, κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι διαμένουν μόνο δύο Κύπριοι και δεν έχουν καμία απολύτως σχέση μεταξύ τους.
Άλλο ένα τρανταχτό παράδειγμα καταγράφεται στην κοινότητα του Αγίου Θεοδώρου στην επαρχία Λεμεσού, όπου οι ψηφοφόροι είναι περισσότεροι από τους μόνιμους κατοίκους. Συγκεκριμένα διαμένουν 63 μόνιμοι κάτοικοι αλλά στον εκλογικό κατάλογο είναι καταγραμμένοι 200 ψηφοφόροι.
Σε ότι αφορά τις κοινότητες για τις οποίες υποβλήθηκε ο μεγαλύτερος αριθμός ενστάσεων έγινε στο Φοινί με 136, ακολουθούν η Φασούλα με 46, η Λόφου, η Ζωοπηγή και η Αψιού με 43, το Πισσούρι με 35 και ο Άγιος Γεώργιος Συλίκου με 24.