Home » Ενέπλεξαν και τη μάνα του Θανάση στην παύση του Ελεγκτή

Ενέπλεξαν και τη μάνα του Θανάση στην παύση του Ελεγκτή

0 comment

Ενέπλεξαν και τη μάνα του Θανάση στην παύση του Ελεγκτή

Ακόμη και ανάρτηση της χαροκαμένης μητέρας του εθνοφρουρού Θανάση Νικολάου περιέλαβε στην αίτησή του για παύση του Γενικού Ελεγκτή ο Γενικός Εισαγγελέας, προκειμένου να αποδείξει ότι δέχεται πόλεμο από την Ομάδα Στήριξης του Γενικού Ελεγκτή στο facebook.

Μάλιστα, η ανάρτηση δεν έγινε από την ίδια την κ. Ανδριάνα Νικολάου αλλά από γυναίκα η οποία εντόπισε αλλού ανάρτηση της μάνας του Θανάση και την κοινοποίησε στην Ομάδα. Το όνομα της γυναίκας ή το όνομα που αυτή χρησιμοποιεί, είναι επίσης αναρτημένο.

Στη συγκεκριμένη ανάρτηση η οποία βρίσκεται στα επισυναπτόμενα έγγραφα τα οποία συνοδεύουν την αίτηση του Γενικού Εισαγγελέα υπάρχουν και γραπτές σημειώσεις, όπως ότι η ανάρτηση έγινε στη Νέα Ομάδα Στήριξης του Γενικού Ελεγκτή καθώς και η ημερομηνία ανάρτησης (1.3.2024).

Στην ανάρτηση της κ. Ανδριάνας Νικολάου καταγράφονταν τα ακόλουθα: «Καλύπτουν τους δολοφόνους του Θανάση με την συγκάλυψη του εγκλήματος και έβαλαν τον παππού φυλακή επειδή κυνήγησε τον κλέφτη!!!».

Μέχρι την ώρα που εντοπίστηκε από τη Νομική Υπηρεσία η ανάρτηση (μία μέρα μετά τη δημοσίευση της) είχε συγκεντρώσει 175 “like” και 12 σχόλια ενώ είχε κοινοποιηθεί και 14 φορές.

Η προαναφερθείσα περίπτωση δείχνει ότι ο Γενικός Εισαγγελέας θεωρεί πως για οποιαδήποτε ανάρτηση στη συγκεκριμένη Ομάδα, υπεύθυνος είναι ο Γενικός Ελεγκτής.

Από τη σωρεία των δεδομένων τα οποία περιλαμβάνει στα παραρτήματα της αίτησής του ο Γενικός Εισαγγελέας, διαφαίνεται και το μέγεθος της έρευνας που διενήργησε η Νομική Υπηρεσία και ο όγκος των στοιχείων, αναφορών, σημειώσεων, πληροφοριών κ.ο.κ. που συγκεντρώθηκαν. Αξίζει να σημειωθεί, ότι τα παραρτήματα της αίτησης κυμαίνονται γύρω στις 1.000 σελίδες.

Για να γίνει αντιληπτό το εύρος της εργασίας που διεξήχθη και ο χρόνος που αναλώθηκε σε ανθρωποώρες από πλευράς Νομικής Υπηρεσίας, αξίζει να σημειωθεί, πως ανάμεσα στο υλικό των παραρτημάτων, περιλαμβάνεται και συνέντευξη του Γενικού Ελεγκτή στον δημοσιογράφο Αντρέα Κιμήτρη του ΡΙΚ. Η συνέντευξη απομαγνητοφωνήθηκε λέξη προς λέξη και εκτείνεται συνολικά σε 38 σελίδες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Φ», στα παραρτήματα περιλαμβάνονται και άλλες συνεντεύξεις του Γενικού Ελεγκτή, δηλώσεις του, αναφορές για διάφορα ζητήματα, αναρτήσεις, σχόλια κ.ο.κ..

Ο αιτητής (Γενικός Εισαγγελέας) ισχυρίζεται με την αίτηση του πως «η παράλειψη του Γενικού Ελεγκτή να διαχωρίσει την θέση του από τις πιο πάνω υβριστικές και απειλητικές αναρτήσεις συνιστά ανάρμοστη συμπεριφορά».

Ο αιτητής επικαλείται, εξάλλου, την… Chief of Justice of Gibraltar…September 2007) σε σχέση με την υποχρέωση του Γενικού Ελεγκτή να μην προβαίνει δημοσίως ή δια του τύπου σε σχόλια ή σε χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης κατά τρόπο που υπονομεύει την ανεξαρτησία, την αμεροληψία, την ακεραιότητα και την αξιοπρεπή εικόνα του Θεσμού που υπηρετεί.

Philenews.com

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More