Friday, September 20, 2024
Home » Ελεγκτική Υπηρεσία για πολλαπλές συντάξεις: Η Bουλή θα πρέπει να άρει τις στρεβλώσεις

Ελεγκτική Υπηρεσία για πολλαπλές συντάξεις: Η Bουλή θα πρέπει να άρει τις στρεβλώσεις

0 comments

Ελεγκτική Υπηρεσία για πολλαπλές συντάξεις: Η Bουλή θα πρέπει να άρει τις στρεβλώσεις

H Ελεγκτική υπηρεσία δεν προσεκλήθη στη συνάντηση στο Υπουργείο Οικονομικών για τη συζήτηση του θέματος των πολλαπλών συντάξεων, ωστόσο συζητήθηκαν τα δύο νομοσχέδια που έστειλε ο Υπουργός Οικονομικών στη Βουλή και τα έξι κείμενα που είχε διαβιβάσει στις 24/11/2023, ως συστάσεις, η Ελεγκτική Υπηρεσία, δήλωσε στο philenews podcast ο εκπρόσωπος της Ελεγκτικής Υπηρεσίας Μάριος Πετρίδης.

Χαρακτήρισε οξύμωρο το ότι, ένα από τα κυβερνητικά νομοσχέδια προβλέπει πως η ημερομηνία έναρξης καταβολής της σύνταξης των πρώην και νυν αξιωματούχων μετατίθεται από το 60ο στο 65ο έτος, με την ελεγκτική υπηρεσία, να υποδεικνύει ότι, αυτή η πρόνοια είναι αντισυνταγματική για τους πρώην αξιωματούχους και τώρα παραδέχεται η νομική υπηρεσία την αντισυνταγματικότητα του νομοσχεδίου της.

Ο κύριος Πετρίδης επανέλαβε ότι δεν μπορεί να υπάρξει παρέμβαση στη σύνταξη που θεμελιώθηκε. Την ίδια ώρα έδωσε το παράδειγμαΔημοσίου υπαλλήλου ο οποίος αφυπηρετεί και γίνεται υπουργός. Κατά το χρόνο που θα είναι υπουργός είπε, θα λαμβάνει σύνταξη Δημοσίου υπαλλήλου και μισθό υπουργού. Η σύσταση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας είναι, να αναστέλλεται η σύνταξη αν ο συνταξιούχος ΔΥ, αναλάβει αξίωμα. Είναι προφανές είπε ο κύριος Πετρίδης ότι, η κυβέρνηση δεν επιθυμεί να λύσει το πρόβλημα και μόνο η Βουλή θα πρέπει να αναλάβει αυτή την πρωτοβουλία των κινήσεων και να άρει τις στρεβλώσεις σε βάρος της κοινωνίας των πολιτών.

Philenews.com

You may also like

Add Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More