Home » Ελεγκτική Υπηρεσία: Έτσι έκοψαν κι έραψαν για να βολέψουν άτομα εκ των έσω στον Οργανισμό Νεολαίας

Ελεγκτική Υπηρεσία: Έτσι έκοψαν κι έραψαν για να βολέψουν άτομα εκ των έσω στον Οργανισμό Νεολαίας

0 comment

Ελεγκτική Υπηρεσία: Έτσι έκοψαν κι έραψαν για να βολέψουν άτομα εκ των έσω στον Οργανισμό Νεολαίας

Στον Οργανισμό Νεολαίας Κύπρου (ΟΝΕΚ) κυριολεκτικά έκοψαν και έραψαν για να βολέψουν άτομα τα οποία εργάζονταν ήδη στον Οργανισμό, όπως προκύπτει από σχετική έκθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας.

Η αλχημεία έγινε από τον Οργανισμό με την προσθήκη στο σχέδιο υπηρεσίας προσόντων τα οποία κατείχαν άτομα που υπηρετούσαν στον ΟΝΕΚ, ώστε να πληρούν τα κριτήρια, κάτι το οποίο προφανώς στέρησε τη θέση από άτομα εκτός του Οργανισμού.

Συγκεκριμένα, όσον αφορά τις αλλαγές που έγιναν στο σχέδιο υπηρεσίας, στην έκθεση τηςΕλεγκτικής Υπηρεσίας καταγράφονται τα ακόλουθα:

«Σχέδιο Υπηρεσίας που αφορά τους Λειτουργούς Νεολαίας τροποποιήθηκε έτσι ώστε οι τότε υπηρετούντες υπάλληλοι να πληρούν τα απαιτούμενα προσόντα για διορισμό στις μόνιμες θέσεις. Συγκεκριμένα, στο πιο πάνω Σχέδιο Υπηρεσίας προστέθηκε, στα αποδεκτά απαιτούμενα προσόντα, το πανεπιστημιακό δίπλωμα στην Πολιτική Μηχανική και στην Εργοθεραπεία, με σκοπό να καλυφθούν δύο συγκεκριμένα άτομα που υπηρετούσαν ήδη στον ΟΝΕΚ.

Επίσης, στην πρόνοια για πολύ καλή γνώση της Ελληνικής και Αγγλικής γλώσσας,προστέθηκε και η πολύ καλή γνώση και/ή της Γαλλικής γλώσσας, με σκοπό να πληροί τα προσόντα για διορισμό άλλο άτομο που υπηρετούσε ήδη στον ΟΝΕΚ και κατείχε πτυχίο από τη Γαλλία».

Στην έκθεση γίνεται αναφορά σε παράνομη μονιμοποίηση του προσωπικού του ΟΝΕΚ, που υπηρετούσε εκεί είτε με συμβόλαιο, είτε με μίσθωση υπηρεσιών και τοποθέτησή του σε μόνιμες θέσεις, χωρίς τη δημοσίευσή τους. Το θέμα απασχόλησε την Ελεγκτική Υπηρεσία, όπως αναφέρεται στην έκθεση, ύστερα από τα σοβαρά ευρήματα που προέκυψαν από τη διερεύνηση καταγγελίας αναφορικά με τα προσόντα του τότε Επιτρόπου Εθελοντισμού.

Σε έλεγχο ο οποίος έγινε με σκοπό να διαπιστωθεί κατά πόσον όσοι προσελήφθησαν στο παρελθόν με αντικανονικές διαδικασίες,πληρούν έστω και σήμερα τα κριτήρια, προέκυψαν και τα εξής:

-Δεν προηγήθηκε προκήρυξη των θέσεων και δεν ακολουθήθηκαν οι ορθές διαδικασίες πρόσληψης.

-Τα άτομα που διορίστηκαν δεν παρακάθησαν σε γραπτή εξέταση για διεκδίκηση της θέσης, κατά παράβαση των προνοιών των σχετικών Σχεδίων Υπηρεσίας.

-Τα άτομα που διορίστηκαν στη θέση Βοηθού Γραμματειακού Λειτουργού παρακάθησαν σε εξετάσεις για τον Νόμο και τους Κανονισμούς του ΟΝΕΚ, με σκοπό την επικύρωση του διορισμού τους, με καθυστέρηση 6 ετών και μετά από υπόδειξη της Υπηρεσίας μας.

-Έγιναν τροποποιήσεις στο Σχέδιο Υπηρεσίας του Λειτουργού Νεολαίας έτσι ώστε οι τότε υπηρετούντες υπάλληλοι να πληρούν τα απαιτούμενα προσόντα για διορισμό στις μόνιμες θέσεις.

-Στις πλείστες περιπτώσεις δεν ήταν καταχωρισμένα στους προσωπικούς φακέλους όλα τα απαιτούμενα πτυχία/διπλώματα.

Οι παρατηρήσεις της Ελεγκτικής Υπηρεσίας είχαν ξεκινήσει το 2008 προτού αναλάβει ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης και στην τότε έκθεση καταγραφόταν ότι προσελήφθησαν σε μόνιμες θέσεις 12 άτομα τα οποία υπηρετούσαν στον ΟΝΕΚ, χωρίς να προηγηθεί προκήρυξη των θέσεων.

Στην έκθεση αναφέρεται εξάλλου, πως ο Νομικός Σύμβουλος του ΟΝΕΚ, αξιολογώντας την έκθεση γεγονότων του ανεξάρτητου εμπειρογνώμονα, αναφέρθηκε στην παρανομία των πράξεων διορισμού λόγω μη δημοσίευσης και στο γεγονός ότι οι πράξεις διορισμού δημιούργησαν δικαιώματα και ευνοϊκές για τους διοικούμενους υπαλλήλους καταστάσεις.

Ανέφερε επίσης, ότι φαινομενικά η μόνη ενέργεια στην οποία θα μπορούσε να προβεί το ΔΣ του ΟΝΕΚ θα ήταν η ανάκληση της απόφασης διορισμού σε μόνιμες θέσεις των πιο πάνω διορισμών.

Philenews.com

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More