Monday, September 16, 2024
Home » Εκδήλωση καταδίκης έξω από τα γραφεία της ΚΙΣΑ μετά την έκρηξη

Εκδήλωση καταδίκης έξω από τα γραφεία της ΚΙΣΑ μετά την έκρηξη

0 comments

Εκδήλωση καταδίκης έξω από τα γραφεία της ΚΙΣΑ μετά την έκρηξη

«Η ΚΙΣΑ και μέλη της έχουν επανειλημμένα δεχτεί απειλές ποικίλων μορφών»

ΗΣυμμαχία ενάντια στην Ακροδεξιά, τον Φασισμό και τον Ρατσισμό καταδικάζει την επίθεση με εκρηκτικό μηχανισμό στα γραφεία της Κίνησης για Ισότητα, Στήριξη, Αντιρατσισμό (ΚΙΣΑ), που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής.

Advertisement

  • Στο στόχαστρο βομβιστών τα γραφεία της ΚΙΣΑ στη Λευκωσία (pics)

Την ίδια ώρα, η Συμμαχία ενάντια στην Ακροδεξιά, τον Φασισμό και τον Ρατσισμό καλεί σε εκδήλωση καταδίκης της επίθεσης και αλληλεγγύης προς την ΚΙΣΑ τη Δευτέρα 8 Ιανουαρίου, στις 17:00 έξω από τα γραφεία της ΚΙΣΑ στη Λευκωσία.

Αυτούσια η ανακοίνωση:

«Η Συμμαχία ενάντια στην Ακροδεξιά, τον Φασισμό και τον Ρατσισμό καταδικάζει την επίθεση με εκρηκτικό μηχανισμό στα γραφεία της Κίνησης για Ισότητα, Στήριξη, Αντιρατσισμό (ΚΙΣΑ), μιας ιστορικής οργάνωσης προστασίας ανθρωπίνων δικαιωμάτων με 25 χρόνια δράσης, που έγινε τα ξημερώματα της 5ης του Γενάρη.

Η ΚΙΣΑ και μέλη της έχουν επανειλημμένα δεχτεί απειλές ποικίλων μορφών, απέναντι στις οποίες οι κρατικές αρχές επέδειξαν απαράδεκτη ανοχή, η οποία, μαζί και με τις κυβερνητικές πολιτικές και τη ρατσιστική και ξενοφοβική ρητορική τους στα θέματα μετανάστευσης, όχι μόνο επέτρεψαν αλλά και ενθάρρυναν ρατσιστικές και φασιστικές επιθέσεις ενάντια στους μετανάστες και πρόσφυγες, καθώς και στους υπερασπιστές των δικαιωμάτων τους, καλλιεργώντας έτσι και εκφασισμό της κοινωνίας.

Η Συμμαχία ενάντια στην Ακροδεξιά, τον Φασισμό και τον Ρατσισμό, η οποία ιδρύθηκε μετά τα ρατσιστικά πογκρόμ στη Χλώρακα και στη Λεμεσό, απαιτεί από το κράτος να προχωρήσει άμεσα σε διερεύνηση της επίθεσης, να εντοπίσει και να τιμωρήσει τους ενόχους και να προστατεύσει την ΚΙΣΑ και τα μέλη της.

Η επίθεση ενάντια στην ΚΙΣΑ είναι και κατάφωρη επίθεση ενάντια στην κοινωνία, το κράτος δικαίου, τη δημοκρατία, τη νομιμότητα και την ελευθερία. Καλούμε σε ενότητα δράσης κάθε προοδευτική φωνή, κάθε δημοκρατικό φορέα και κάθε δημοκρατικό πολίτη, για να φτάσει παντού το μήνυμα ότι ενωμένοι θα υπερασπιστούμε τη δημοκρατία και την κοινωνία, για ένα ελπιδοφόρο μέλλον της ειρήνης, της δημοκρατίας, της αλληλεγγύης και της συναδέλφωσης, χωρίς ρατσισμό και χωρίς οποιαδήποτε μορφή βίας, καταπίεσης, εκμετάλλευσης και διάκρισης.

H Συμμαχία ενάντια στην Ακροδεξιά, τον Φασισμό και τον Ρατσισμό καλεί σε συμβολική εκδήλωση καταδίκης της επίθεσης και αλληλεγγύης προς την ΚΙΣΑ τη Δευτέρα 8 Ιανουαρίου στις 5 μ.μ. (έξω από τα γραφεία της ΚΙΣΑ – Αριστείδου 2, γωνία με Αισχύλου, εντός των τειχών Λευκωσία)».

Cyprus Times

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More