Home » Εγκατάσταση κεραίας λήψης δορυφορικών δεδομένων στην Κύπρο τον Οκτώβριο του 2025

Εγκατάσταση κεραίας λήψης δορυφορικών δεδομένων στην Κύπρο τον Οκτώβριο του 2025

0 comment

Με την εγκατάσταση της κεραίας αυτής μια σειρά από κυβερνητικές υπηρεσίες και τμήματα θα μπορούν να λαμβάνουν δωρεάν δεδομένα ανά πάσα στιγμή για διάφορες εφαρμογές

Η εγκατάσταση κεραίας λήψης δορυφορικών δεδομένων στην Κύπρο τον Οκτώβριο του 2025 δημιουργεί νέες προοπτικές και τοποθετεί την δημοκρατία στο χάρτη των υπηρεσιών αεροναυτικής και διαστήματος. Σύμφωνα με τον Δρ. Διόφαντο Χατζημιτσή διευθυντή του κέντρου αριστείας ΕΡΑΤΟΣΘΕΝΗΣ του ΤΕΠΑΚ που διοργανώνει στην Πάφο διήμερο συνέδριο για την Τηλεπισκόπηση και τη Γεωπληροφορική του Περιβάλλοντος πριν το 2027 η Κύπρος θα ενταχθεί στον ευρωπαϊκό οργανισμό διαστήματος.

Με την εγκατάσταση της κεραίας αυτής μια σειρά από κυβερνητικές υπηρεσίες και τμήματα θα μπορούν να λαμβάνουν δωρεάν δεδομένα ανά πάσα στιγμή για διάφορες εφαρμογές.

Οι τεχνολογίες διαστήματος αποτελούν βασικό πυλώνα της στρατηγικής της πολιτείας για να καταστεί η Κύπρος περιφερειακό κέντρο καινοτομίας και τεχνολογίας, σύμφωνα με τον Υφυπουργό Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής. Ο Δρ. Νικόδημος Δαμιανού υπέδειξε ότι οι τεχνολογίες διαστήματος θα μπορούσαν να βοηθήσουν και στην ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης.

Στο συνέδριο που αποτελεί θεσμό αφού διεξάγεται για δέκατη χρονιά μετέχουν πέραν των 200 συνέδρων από 30 διαφορετικές χώρες που εκπροσωπούν τους μεγαλύτερους οργανισμούς διαστήματος.

Σε πέραν των 22 θεματικών, αναλύονται στο διήμερο συνέδριο, μέσω της χρήσης δορυφορικών δεδομένων, τηλεπισκόπησης, τεχνολογίες διαστήματος, παρατήρησης Γης, γεωπληροφορικής και της τεχνητής νοημοσύνης , που εφαρμόζονται σε διάφορους τομείς όπως τη γεωργία, τη μελέτη της ατμόσφαιρας, την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς, της γαλάζιας ανάπτυξης, της ασφάλειας στη θάλασσα και τις φυσικές καταστροφές.

Cyprus Times

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More