Home » Εγκαινιάστηκε το δεύτερο μεγαλύτερο πάρκο της Λεμεσού

Εγκαινιάστηκε το δεύτερο μεγαλύτερο πάρκο της Λεμεσού

0 comment

Εγκαινιάστηκε το δεύτερο μεγαλύτερο πάρκο της Λεμεσού

Έναν πανέμορφο πάρκο το οποίο πλέον έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν απρόσκοπτα, μικροί και μεγάλοι, εγκαινίασε την Κυριακή ο ΔήμοςΛεμεσού. Πρόκειται για το πάρκο Ζακακίου το οποίο βρίσκεται επί της οδού Γκογκέν και πλέον αποτελεί πόλο έλξης για εκατοντάδες κατοίκους της περιοχής και όχι μόνο. Αποτελεί το δεύτερο μεγαλύτερο πάρκο της πόλης, μετά το Δημόσιο Κήπο με συνολική έκταση 10. 000 τετραγωνικών μέτρων.

Το πάρκο συνολικού κόστους €1.9 εκατομμυρίων ευρώ, εγκαινίασε η υπουργός Γεωργίας, Μαρία Παναγιώτου στην παρουσία επισήμων και πλήθους κόσμου. Σε χαιρετισμό την η υπουργός Γεωργίας τόνισε ότι «η Κυβέρνηση του Νίκου Χριστοδουλίδη, μέσα από το πρόγραμμα διακυβέρνησης, προωθεί πολιτικές που ενδυναμώνουν την προστασία και την ανάπτυξη βιώσιμων κοινοτήτων» και υπογράμμισε μεταξύ άλλων πως «πρωταρχικός στόχος είναι η αειφόρος διαχείριση αποβλήτων, η περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση και εκπαίδευση, καθώς και η βελτίωση του αστικού περιβάλλοντος μέσα από στοχευμένες δράσεις.

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Λεμεσού, Νίκος Νικολαΐδης σε χαιρετισμό του επισήμανε μεταξύ άλλων ότι «το πάρκο της οδού Γκογκέν εντάσσεται στα πλαίσια της πολιτικής του Δημοτικού Συμβουλίου για δημιουργία νέων χώρων πρασίνου και βελτίωση υφιστάμενων πάρκων και πλατειών και της κορυφαίας πολιτικής μας της αναβάθμιση των γειτονιών του Δήμου μας».

Μεταξύ άλλων σημείωσε ότι το πάρκο της οδού Γκογκέν, αποτελεί ένα πραγματικά εντυπωσιακό πάρκο, που έχει ήδη κερδίσει τα πιο κολακευτικά σχόλια από έγκυρα περιοδικά του εξωτερικού ενώ ο Δήμος Λεμεσού έχει ήδη βραβευθεί για αυτό από το Κυπριακό Κέντρο Περιβαλλοντικής Έρευνας και Εκπαίδευσης (ΚΥΚΠΕΕ) με το βραβείο «Πράσινη Πόλη της Κύπρου».

Philenews.com

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More