Home » Εγκαινίασε Πιαλέ Πασά και Πάρκο Καλλιτεχνών ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης (εικόνες)

Εγκαινίασε Πιαλέ Πασά και Πάρκο Καλλιτεχνών ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης (εικόνες)

0 comment

Εγκαινίασε Πιαλέ Πασά και Πάρκο Καλλιτεχνών ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης (εικόνες)

Τα εγκαίνια του έργου της ανάπλασης των προσόψεων της παραλιακής Πιαλέ Πασά και του Πάρκου Καλλιτεχνών Μεσόγειος στην ίδια περιοχή τέλεσε το απόγευμα της Παρασκευής (5/4) ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, στην παρουσία του δημάρχου Λάρνακας, Ανδρέα Βύρα και άλλων αξιωματούχων της πόλης.

Τα κτήρια στην πολυσύχναστη οδό, που ενώνει τις Φοινικούδες με το Μακένζι, έχουν βαφτεί αναδεικνύοντας τον χαρακτήρα της τουρκοκυπριακής συνοικίας Σκάλα, η βιτρίνα της οποίας δεν θυμίζει σε τίποτα την εικόνα των προηγούμενων χρόνων.

Τα πρώτα σπίτια που επιδιορθώθηκαν είναι λευκά, με χρωματιστά παράθυρα και πόρτες, ενώ κάποια από αυτά που βρίσκονται κοντά στο Μεσαιωνικό Κάστρο βάφτηκαν με χρώματα, που επιλέχθηκαν από ομάδα καλλιτεχνών της πόλης.

Πριν βαφτούν τα κτήρια έγιναν εργασίες αρχιτεκτονικής φύσεως, που περιλάμβαναν αφαίρεση σαθρών σοβάδων, επενδύσεων με κεραμικά ή πέτρα, επιγραφών και υλικών τα οποία δεν είχαν σχέση με τον χαρακτήρα της περιοχής. Η περιοχή ομόρφυνε και από την ολοκλήρωση του Πάρκου Καλλιτεχνών Μεσόγειος.

Το πάρκο, που βρίσκεται στη Γειτονιά των Καλλιτεχνών, συνδέεται με την Πιαλέ Πασά και εφάπτεται στον νέο δημοτικό χώρο στάθμευσης στην περιοχή του πρώην τουρκοκυπριακού σινεμά. Στον χώρο δημιουργήθηκε ανοικτός πλατειακός χώρος, με πράσινο και υγρό στοιχείο.

Οι καλλιτέχνες θα έχουν τη δυνατότητα να δημιουργούν και να χωροθετούν στο πάρκο εικαστικά έργα εξωτερικού χώρου, ενώ θα πραγματοποιούνται και εκδηλώσεις πολιτιστικού ενδιαφέροντος.

Philenews.com

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More