Monday, September 16, 2024
Home » Δ. Μπούρμπουλας: Τα πλεονέκτημα για τις επιχειρήσεις από την αξιολόγηση των ESG κριτηρίων

Δ. Μπούρμπουλας: Τα πλεονέκτημα για τις επιχειρήσεις από την αξιολόγηση των ESG κριτηρίων

0 comments

Δ. Μπούρμπουλας: Τα πλεονέκτημα για τις επιχειρήσεις από την αξιολόγηση των ESG κριτηρίων

Το διατραπεζικό έργο ESG που έχει εγκαθιδρυθεί στην κυπριακή αγορά μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας Synesgy αφορά δύο άξονες, ο πρώτος αφορά τις τράπεζες και ο δεύτερος τις επιχειρήσεις, ανέφερε στο philenews podcast ο Δημήτριος Μπούρμπουλας, ESG Project Leader, στην Artemis Credit Bureau.

Ο ίδιος αναφέρθηκε στα τρία πλεονεκτήματα της νέας πλατφόρμας. Το πρώτο πλεονέκτημα της πλατφόρμας Synesgy, όπως είπε, είναι το κοινό ερωτηματολόγιο που έχει δημιουργηθεί για σκοπούς αξιολόγησης των επιχειρήσεων από τις τράπεζες.

Το δεύτερο πλεονέκτημα είναι το ότι μέσω της πλατφόρμας οι τράπεζες και οι επιχειρήσεις έχουν τη δυνατότητα να συλλέξουν σωστά τα πρωτογενή δεδομένα που αφορούν το ESG και το τρίτο και πιο σημαντικό, είναι η κοινή μεθοδολογία που ακολουθούν οι τράπεζες για την αξιολόγηση των επιχειρήσεων.

Όπως είπε, τα πλεονεκτήματα είναι τεράστια και για τις επιχειρήσεις οι οποίες με ένα κοινό ερωτηματολόγιο για όλες τις τράπεζες εξοικονομούν κόστος και χρόνο.

Παράλληλα, όπως πρόσθεσε, με την ενσωμάτωση των ESG κριτηρίων οι επιχειρήσεις αποκτούν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.

Philenews.com

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More