Friday, January 10, 2025
Home » Δύο επιστολές για επιδιόρθωση στην πολυκατοικία που υποχώρησε μέρος μπαλκονιού – Επί τόπου ο Αρμεύτης

Δύο επιστολές για επιδιόρθωση στην πολυκατοικία που υποχώρησε μέρος μπαλκονιού – Επί τόπου ο Αρμεύτης

0 comments

Υποχώρησε μπετόν από μπαλκόνι στη Λεμεσό προκαλώντας ζημιές σε οχήματα – Δύο επιστολές για επιδιόρθωση στην πολυκατοικία που υποχώρησε μέρος μπαλκονιού – Τι λέει ο Αρμεύτης – «Τα προβλήματα των οικοδομών που χρήζουν επιδιόρθωσης θα είναι ένα πολύ συχνό φαινόμενο, αν δεν παρθούν δραστικά μέτρα» είπε

Ζημιές σε σταθμευμένα οχήματα, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί οποιοσδήποτε, προκάλεσε η πτώσηκομματιώνμπετόν, από μπαλκόνι διαμερίσματος πολυκατοικίας, στην περιοχή Νεάπολης, στη Λεμεσό.

Εκτελεστική και νομοθετική εξουσία πρέπει να δώσουν τα μέσα στις Τοπικές Αρχές για τις επικίνδυνες οικοδομές, δήλωσε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Δήμαρχος Λεμεσού, Γιάννης Αρμεύτης.

  • Πτώση μπαλκονιού στη Λεμεσό. Ζημιές σε αυτοκίνητα

Ο κ. Αρμεύτης μετέβη στο σημείο γύρω στις 22:00 και όπως μας ανέφερε, το περιστατικό αφορά αποκόλληση μέρους στηθαίου μπαλκονιού, που αποσαθρώθηκε, και όχι πτώση ολόκληρου του μπαλκονιού.

Σημείωσε ότι ο Δήμος απέστειλε δυο επιστολές, το 2019 και το 2021, στην διαχειριστική επιτροπή της πολυκατοικίας, ενημερώνοντας ότι η οικοδομή, αν και δεν θεωρείται επικίνδυνη, χρήζει επιδιόρθωσης.

Είπε, επίσης, ότι με το πρώτο φως της μέρας συνεργείο του Δήμου θα επισκεφθεί ξανά το σημείο για καθαρισμό και αυτοψία στην οικοδομή.

«Τα προβλήματα των οικοδομών που χρήζουν επιδιόρθωσης θα είναι ένα πολύ συχνό φαινόμενο, αν δεν παρθούν δραστικά μέτρα», ανέφερε ο Δήμαρχος Λεμεσού, ο οποίος θεωρεί πως θα πρέπει να υπάρχει κάποιου είδους τεχνικός έλεγχος, ανά συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα, όπως στην περίπτωση των οχημάτων (ΜΟΤ).

Μπορεί οι επικίνδυνες οικοδομές να είναι ευθύνη της Τοπικής Αρχής, συνέχισε, όμως είναι πάρα πολλές και για να μπορέσουν οι Δήμοι να προχωρήσουν σε επιδιορθώσεις, θα πρέπει να δημιουργηθούν εκείνοι οι μηχανισμοί που θα διασφαλίζουν την ανάκτηση των χρημάτων που θα ξοδευτούν.

Έφερε ως παράδειγμα, πριν από δέκα χρόνια, όταν ο ίδιος ήταν δημοτικός σύμβουλος, που χρειάστηκαν τρία χρόνια δικαστικών αποφάσεων για να απομακρυνθούν ένοικοι από μια πολύ επικίνδυνη οικοδομή, αφού εμπειρογνώμονες διαπίστωσαν πως ανά πάσα στιγμή μπορούσε να καταρρεύσει.

«Δαπανήθηκε τότε ενάμιση εκατομμύριο ευρώ για την επιδιόρθωση της και ο Δήμος ακόμη προσπαθεί να εισπράξει αυτά τα χρήματα», συμπλήρωσε.

«Η υφιστάμενη νομοθεσία δυσκολεύει πάρα πολύ τις Τοπικές Αρχές να μπορούν να επέμβουν σε τέτοιες επικίνδυνες οικοδομές», συνέχισε και τόνισε πως «η εκτελεστική και νομοθετική εξουσία πρέπει να δημιουργήσουν τους μηχανισμούς που χρειάζονται, ώστε να διασφαλίζεται πως οι οικοδομές είναι ασφαλείς».

Παράλληλα, ο Γιάννης Αρμεύτης υπέδειξε ότι, πέρα από την επικινδυνότητα των οικοδομών, λόγω χρόνου και φθοράς, κίνδυνο δημιουργούν και οι παράνομες επεμβάσεις από τους ίδιους τους χρήστες, που μετατρέπουν υπόγειους χώρους στάθμευσης σε αποθήκες ή κάτι άλλο και άλλες παράνομες προσθήκες που μπορεί να αποκόπτουν εξόδους κινδύνου.

Πηγή: Cyprus Times

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00