Monday, September 9, 2024
Home » Δυσκολίες στα βρετανικά τρένα μετά από την καταιγίδα Χενκ, ένας νεκρός οδηγός

Δυσκολίες στα βρετανικά τρένα μετά από την καταιγίδα Χενκ, ένας νεκρός οδηγός

0 comments

Δυσκολίες στα βρετανικά τρένα μετά από την καταιγίδα Χενκ, ένας νεκρός οδηγός

Η καταιγίδα «Χενκ» παραλύει τη χώρα – Κλειστοί δρόμοι, ακυρώσεις στα τρένα, νοικοκυριά χωρίς ρεύμα – Την Τρίτη καταγράφηκαν ριπές ανέμων που έφθασαν τα 150 χιλιόμετρα την ώρα – Σε ισχύ περισσότερες από 300 προειδοποιήσεις για πλημμύρες σε όλη την Αγγλία και την Ουαλία

Με πολλές καισημαντικές καθυστερήσεις διεξάγονται τα δρομολόγια των τρένων στη νότια Βρετανία το πρωί της Τετάρτης, λόγω των ζημιών που προκάλεσαν την Τρίτη οι ισχυροί άνεμοι και οι έντονες βροχοπτώσεις που έφερε η καταιγίδα Χενκ.

Advertisement

Σύμφωνα δε με τοπικό μέσο στην κομητεία Γουίλτσιρ στη νοτιοδυτική Αγγλία,ένας οδηγός έχασε τη ζωή του όταν δέντρο που ξεριζώθηκε από τον αέρα καταπλάκωσε το όχημα του σε επαρχιακή οδό.

Τουλάχιστον δέκα σιδηροδρομικές εταιρείες έχουν προϊδεάσει για προβλήματα, ενώ τα δρομολόγια μεταξύ Ίπσουϊτς και Κέμπριτζ και μεταξύ Νόριτς και Πίτερμπρο δεν διεξάγονται καν λόγω δέντρων στις ράγες και κομμένων ηλεκτροφόρων καλωδίων.

VIDEO: Storm Henk has lashed parts of southern Britain with strong winds and heavy rains, causing flooding in the Southwell area in Nottinghamshire. The Met Office has issued a severe yellow warning for rain and wind in Southern England and Wales. pic.twitter.com/KkjqPNabnM

— AFP News Agency (@AFP) January 3, 2024

Η πιο δυνατή ριπή ανέμου, στη νήσο Γουάιτ στη Μάγχη μετρήθηκε την Τρίτη στα150 χιλιόμετρα την ώρα, ενώ κατά τόπους έπεσαν έως και 30 χιλιοστά βροχής.

Σε ισχύ το πρωί της Τετάρτης βρίσκονταν περίπου700 προειδοποιήσεις και συναγερμοί για πλημμύρες σε Αγγλία και Ουαλία. Μεταξύ αυτών και δύο σοβαρές προειδοποιήσεις για πλημμύρες που μπορούν να απειλήσουν ανθρώπινες ζωές.

Περίπου 100.000 σπίτια έμεινανχωρίς ηλεκτρικό ρεύμα λόγω ζημιών στο δίκτυο από τους ανέμους, δέντρα, οροφές κτιρίων και σκαλωσιές ξηλώθηκαν.

Αεροσκάφη δυσκολεύθηκαν να προσγειωθούν, με ένα να υποχρεώνεται σε διπλή προσπάθεια προσγείωσης στο αεροδρόμιο Χίθροου του Λονδίνου.

Ο δυνατός άνεμος παρέσυρε, εξάλλου, για λίγα μέτρα ένα σταθμευμένο στρατιωτικό ελικόπτερο τύπου Apache σε αεροπορική βάση στη νότια Αγγλία.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Cyprus Times

You may also like

Add Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More