Home » Δικηγόρος Ταμασού για υπόμνημα μοναχών: Παραπλανητικοί ισχυρισμοί σε βάρος του – Έπραξε αυτό που όφειλε

Δικηγόρος Ταμασού για υπόμνημα μοναχών: Παραπλανητικοί ισχυρισμοί σε βάρος του – Έπραξε αυτό που όφειλε

0 comment

Δικηγόρος Ταμασού για υπόμνημα μοναχών: Παραπλανητικοί ισχυρισμοί σε βάρος του – Έπραξε αυτό που όφειλε

Ανακοίνωση σχετικά με το χθεσινό υπόμνημα των εν αργία μοναχών της Μονής Οσίου Αββακούμ, προχώρησε ο δικηγόρος του Μητροπολίτη Ορεινής και Ταμασού.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση,ο Μητροπολίτης, «έπραξε αυτό που όφειλε να πράξει ο κάθε ιεράρχης, όταν έχει ενώπιών του βάσιμες υποψίες ότι λαμβάνουν στη Μητρόπολή του τέτοιες συμπεριφορές – Όπως αυτές που σήμερα εξετάζονται από τις αρμόδιες αρχές».

«Προσδοκούμε δε ότι σύντομα θα αποκαλυφθεί όλη η αλήθεια», καταλήγει η ανακοίνωση.

Αυτούσια η ανακοίνωσή του δικηγόρου

Για την υπόθεση της Ιεράς Μονής Οσίου Αββακούμ και σε σχέση με πρόσφατο υπόμνημα το οποίο κατατέθηκε στην ανακριτική επιτροπή του Συνοδικού Δικαστηρίου, δηλώνουμε εμφαντικά ότι ο Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής Ησαΐας έπραξε αυτό που όφειλε να πράξει ο κάθε ιεράρχης.

Σε σχέση δε με ατεκμηρίωτους και παραπλανητικούς ισχυρισμού σε βάρος του, ο Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής, είμαστε υποχρεωμένοι να αναφέρουμε τα εξής:

Ο Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας δεν έπραξε τίποτα περισσότερο από τη διερεύνηση δεδομένων και στοιχείων τα οποία υπέπεσαν στην αντίληψη του και ενδεχομένως να συνιστούσαν κανονικά και ποινικά αδικήματα.

Έπραξε δηλαδή αυτό που όφειλε να πράξει ο κάθε ιεράρχης, όταν έχει ενώπιών του βάσιμες υποψίες ότι λαμβάνουν στη Μητρόπολή του τέτοιες συμπεριφορές – Όπως αυτές που σήμερα εξετάζονται από τις αρμόδιες αρχές.

Θεωρούμε ότι τα όργανα της εκκλησίας μας και κράτους πρέπει να αφεθούν να λειτουργήσουν απερίσπαστα και ανεξάρτητα, χωρίς έμμεσες απειλές και παρεμβάσεις για σκοπούς δημόσιας κατανάλωσης.

Όσον μας αφορά, επαναλαμβάνουμε ότι έχουμε πλήρη εμπιστοσύνη στις διαδικασίες που διεξάγονται από το συνοδικό δικαστήριο και την Αστυνομίας.

Προσδοκούμε δε ότι σύντομα θα αποκαλυφθεί όλη η αλήθεια.

Philenews.com

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More