Friday, September 20, 2024
Home » Διακοπές ρεύματος στο μεγαλύτερο μέρος της Κούβας

Διακοπές ρεύματος στο μεγαλύτερο μέρος της Κούβας

0 comments

Διακοπές ρεύματος στο μεγαλύτερο μέρος της Κούβας

Η χώρα αντιμετωπίζει μια τρομερή οικονομική κρίση

Μεγάλες περιοχές της Κούβας, συμπεριλαμβανομένης της πρωτεύουσας, έχουν πληγεί απόδιακοπές ρεύματος, δήλωσαν οι αρχές, καθώς η χώρα αντιμετωπίζει μια τρομερή οικονομική κρίση.

Advertisement

«Σχεδόν ολόκληρη η χώρα πλήγηκε από χθες στις 23:00 (τοπική ώρα), συμπεριλαμβανομένης της Αβάνας», δήλωσε ο Υπουργός Ενέργειας Βινσέντε ντε λα ο Λέβι, στην κρατική τηλεόραση.

Η Κούβααντιμετωπίζει κύμα μπλακ άουτ από τις αρχές Μαρτίου λόγω εργασιών συντήρησης στο θερμοηλεκτρικό εργοστάσιο Αντόνιο Γκιτέρας, το μεγαλύτερο του νησιού.

Οι αρχές έχουν υποσχεθεί ότι το εργοστάσιο, που βρίσκεται περίπου 100 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα, θα τεθεί ξανά σε πλήρη λειτουργία την Κυριακή.

Αυτό το Σαββατοκύριακο, η κατάσταση επιδεινώθηκε από την έλλειψη καυσίμων που απαιτούνται για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.

Το νησιωτικό έθνος επέβαλε αύξηση της τιμής των καυσίμων κατά περισσότερο από 400% νωρίτερα αυτόν τον μήνα ως μέρος ενός σχεδίου οικονομικής ανάκαμψης.

Ο ντε λα ο Λέβι είπε ότι η κατάσταση θα βελτιωθεί κάπως, αλλά ότι τα τροφοδοτικά θα συνεχίσουν να ζορίζονται λόγω των οικονομικών δυσκολιών της Κούβας στην εισαγωγή πετρελαίου.

Το έθνος των 11 εκατομμυρίων βιώνει τη χειρότερη οικονομική του κρίση από την κατάρρευση του σοβιετικού μπλοκ τη δεκαετία του 1990 λόγω των επιπτώσεων από την πανδημία του κορωνοϊού, τις αυστηρότερες κυρώσεις των ΗΠΑ τα τελευταία χρόνια και τις διαρθρωτικές αδυναμίες στην οικονομία.

Σύμφωνα με επίσημες εκτιμήσεις,η κουβανική οικονομία συρρικνώθηκε κατά 2% το 2023, ενώ ο πληθωρισμός έφτασε το 30%. Ανεξάρτητοι ειδικοί λένε ότι αυτό είναι πιθανώς μια υποτίμηση.

Υπάρχουν χρόνιες ελλείψεις σε καύσιμα και άλλα βασικά είδη και η Κυβέρνηση επιδοτεί σχεδόν όλα τα αγαθά που καταναλώνουν οι Κουβανοί και τις υπηρεσίες.

Πηγή: KYΠΕ

Cyprus Times

You may also like

Add Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More